söndag 8 juni 2014

Blogg 100. Del C. Le Grand Finale

Hundra dagar går ju jättesnabbt.
Eller?
Tiden är en cirkel, som Nietzsche och Rust Chole från True Detective brukar säga. Allt är rutin, mer eller mindre. Så även livet som denna blogg hämtar sitt stoff ifrån.
Förr bloggade jag jättemycket. Skrev 400+ inlägg på ett år och lyckades tänka högt på den här skärmen som vi läser på. Humor och vemod, om vartannat. 
Sen tog inspirationen slut. Min syster sa en gång "Sluta aldrig skriva" men jag höll på att svika henne. Men så utmanade min kompis Niklas mig. Han tyckte att det var dags att jag började skriva igen och hade jag haft lite mer mod hade jag sagt nej till honom. Jag var totalt osugen på att börja skriva igen - vad skulle jag skriva om?
Hans blogg är jättebra. Han brukar lägga ut puffar för sin blogg på diverse sociala medier och jag har likeat nästan alla, för de har varit så bra. (Kommer ni ihåg att det var jag som fick honom att blogga förr i tiden? Varsågoda för det.)
Jag har inte tyckt att min blogg har varit bra på sistone. Ja, jag vet att jag har ett dåligt självförtroende när det kommer till att gilla mina egna grejer och jag försöker få hjälp att förstå att jag kanske behöver tänka om, men jag har ändå tyckt det. Det har varit fantasilöst emellanåt och inte särskilt underhållande. Inte ens för mig.
Men en del inlägg har jag varit nöjd med. Faktiskt. Även om inspirationskällorna har sinat ibland.
Jag kommer kanske fortsätta att blogga. 

Det hundrade inlägget borde ju vara ett bombastiskt inlägg, typ som en årskrönika som till exempel Rapport på SVT har där alla viktiga händelser staplas upp i ett långt led. En fin resumé eller nåt riktigt spektakulärt.
Men som sagt, hundra dagar går så snabbt.
Och jag verkar inte ha hunnit förbereda nåt hundrade inlägg.
Vilken Grande Finale.

9 kommentarer:

 1. Tänk om du hade varit tvungen att skriva din blogg på papyrus som måste odlas, skördas, blötas och torkas och pressas, eller inristade på skinnhudar från kor som först ska matas, vallas, slaktas, skinnas, ligga i blöt, garvas och torkas. Det skulle ta tid, det. Sen skulle det ristas, målas, inpräntas, torka, rullas och om man ville ha flera av samma, skulle det kopieras, dubbelkollas och distribueras runt i landet. Då bidde det nog en blogg var hundrade dag. Istället får vi ta del av den lite oftare än så, så att säga, och det även för oss som inte bor så nära som en dagsritt från Kavelmora. Så heja på och grattis på hundraårsdagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. OBS roligaste kommentaren på länge! Jätterolig! Ja, det sätter verkligen saker i perspektiv om en tänker på hur det var förr. Iofs om inte bloggarna på de gamla egyptiernas tid var så bra kanske det var skönt att det tog lite tid?

   Radera
  2. OBS roligaste kommentaren på länge! Tack och vad kul det ska bli i juli.

   Radera
  3. OBS vad konstigt när den kommentaren som jag skrev först försvann men ändå kom fram efter en stund.
   Roligt!

   Radera
 2. He he ja konstigare får man leta efter. Hi hi

  SvaraRadera
 3. Good job lad! Väldigt glad att du hängde med på resan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag är glad att du fick fart på mig!

   Radera
 4. Fortsätt skriva är du snäll! Fast du kanske inte tror det själv är dina bloggar ljuspunkter. Ärligt talat alltså, så gillar vi verkligen ditt sätt att skriva och beskriva, även när du skriver att du inte har något att skriva om. /BoM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag anade inte att ni kände så! Det gör mig varm i själen att få så fina ord, och särskilt från er. Tack!
   Såna här ord gör att det blir lättare att fortsätta...

   Radera