lördag 29 september 2012

Ett inlägg om mitt jobb

Tänk att jag skriver så lite om mitt jobb nuförtiden.
Det som jag var så glad för förut. Som jag är så glad åt nuförtiden. Som jag kommer vara glad för imorgon när jag är ledig.
Märkligt.
Det är ju inte som om jag inte har haft nåt att berätta om heller, det händer ju liksom saker hela tiden.
Fick förslag av Stråtenbos (Aspebodas? Falu Kommuns? Dalarnas? Sveriges!) finest blogger att det kanske skulle behövas minst en Konferensskola eller Biljettrivarskola, och det är jag väl böjd att hålla med om. Känns som såna grejer som vi på Kavelmora Ink skulle kunna skriva lite om.

Eller så kan vi skriva om att det idag avslutades en turné med 12 slutsålda konserttillfällen på mitt jobb. Mina huvudansvarsområden på den här turnén har varit att ge *tummen upp* till ljudteknikern när alla besökare satt sig, riva biljetter, räkna biljetter, sälja teaterfika, öppna lite dörrar, fixa logen, prata med merch-folket och räkna cash. Jag har kort och gott varit en slags kyrkvaktmästare (fast emellanåt kanske jag har sålt lite alkohol, och det är väl inte SÅ vanligt för kyrkvaktmästare).

Det vi har lärt oss på den här turnén är att drömmen om att vara med i ett rockband inte har mattats nämnvärt den senaste tiden och att drömmar kanske aldrig heller kommer slå in.

Men på resan dit, mot mina drömmars mål, så trivs jag. Resan är vindlande, likt en berg-och-dalbana. Ibland blir jag åksjuk. Andra gånger njuter jag.

Och tills jag vet vart resan leder gör jag väl vad jag kan.
Mitt jobb.
För the show must go on. Även om turnén tar slut.

2 kommentarer:

 1. Ja, ja, ja, ja!! The show must go on och nu hoppas jag av hela mitt hjärta att det startar en ny show här på Kavelmora Ink. Vilken succé det kommer bli att få läsa om hur man gör på konferens eller när det är show (särskilt bakom kulisserna). Jag håller på dig, det vet du! Rocka skiten av den här bloggen nu (om du undrar vad det är som låter bakom ryggen på dig så är det jag som står där och hejar på!)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hör att du hejar.
   Jag gillar att du hejar.
   Jag tycker det är stort när idoler tar sig tid att skriva till sina fans, typ som du nu till mig.
   Showen ska fortsätta. Simple as that.

   Radera