onsdag 28 juli 2010

Sommar i P1

Sitter och lyssnar på reprisen av Sommar i P1.
Det är en otroligt trevlig underhållning det här med Sommar i P1. Undra hur man gör för att ha sitt eget program?
Fast vad skulle jag prata om? Vilken musik skulle jag spela? Vem skulle lyssna?

Jag skulle prata om livet. Det skulle bli mycket om min familj, eftersom den är mig närmast. Jag skulle nog försöka prata om humor för det är lite viktigt tycker jag.
Ibland när jag skojar med folk så brukar min husfru tycka att det är lite jobbigt att jag skämtar, eftersom det inte alltid är så att folk förstår att jag skämtar. Hon känner mig och vet alltid när jag skämtar - även om hon inte alltid tycker det är roligt... (eftersom hon ofta redan hört skämten.)
Ibland när jag skämtar med folk jag inte känner så märker jag att de inte alltid är med på mina skämt, och då måste jag ofta spela lite dum eftersom skämtet ofta kräver lite samspel från den som jag pratar med - och jag vill ju inte på något sätt förnedra den jag möter med att hånskratta och säga: "Jag skämtar ju, korkskalle! Fattar du inte det?".
Ibland fattar folk att jag skämtar, och då är det värt det - alla de här gångerna när jag tvingats spela korkad gör det hela värt det. Fast om jag skulle prata i radio skulle jag ju inte veta om folk uppskattade min humor eller inte, fast det kanske man kan utläsa från lyssnarsiffror? Det finns säkert nån formel för det där...
Jag skulle nog prata om mina intressen. Kanske prata om idrott? Eller vad skulle jag säga där? Min karriär som idrottsman är ju inte direkt guldkantad, så det skulle nog gå ganska snabbt att beta av det ämnet..
Andra intressen? Tja, lite prat om jobbet kanske skulle passa in i mitt Sommarprogram. Jag skulle nog prata lite om alla mina jobb jag haft - det skulle vara roligt. I alla fall för mig, men det kan man säkert också kolla om folk gillat med hjälp av nån formel.

Spelar man upp sitt Sommarprogram för någon fokusgrupp så att man vet att man inte är helt fel ute? Ah, sprolla roll, det här är ju bara fantasier. Klart som korvspad att jag är fel ute...

Musik då. Rock n' roll, Singer/Songwriter, svensk pop och gamla godingar skulle nog få plats. Det måste nog vara bland det svåraste när man skriver sitt program - att välja låtarna. Vilka låtar skulle du ta med om du programledde Sommar?

Är programmet en och en halv timme? (Jag har inte lyssnat något den här sommaren, så jag är lite ringrostig på reglerna? Hursomhelst så är det ju inte så himla långt program - lite snicksnack och lite bra låtar kan man väl alltid knåpa ihop. Eller...?

Vem skulle lyssna? Kanske min mamma och jag hoppas på min husfru. Det vore roligt. Kanske mina systrar? B skulle ju tvingas lyssna på nätet, men det skulle hon säkert göra. Kungen? Nej, inte så troligt. Men det vore roligt. Mina kollegor? Nej, de har ju på Rockabillykanalen och så skulle det ju vara mitt i lunchrusningen, så det är ju inte så troligt. Mästersnickaren? Nej, han har ju på Rockkanalen i lurarna och så oddsen är ganska osannolika...

Ja, fick jag ihop 5 lyssnare skulle jag vara nöjd. På riktigt.
Man kanske skulle börja skriva manus redan nu, så att jag är beredd.

Och det svåraste av allt att komma på; WHAT TO WEAR?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar