måndag 16 januari 2012

For the love of money

På mitt jobb så har jag "hand om" pengarna. Räknar dom, kelar med dom, sorterar dom och så vidare. Lite som Joakim von Anka, fast utan det stora kassavalvet. Eller turkronan. Och hatten. Men annars ganska lika.
Vi brukar ju få in lite cash ibland med jämna mellanrum och då måste jag, i egenskap av kamrer, banka pengarna. Det gör man på ett hemligt ställe, med en hemlig kod, med ojämna tidsintervaller. Allt för att ingen ska kunna överfalla en och sno cashen. Man måste också ha livvakt, så ids inte ens tänka tanken på att försöka överfalla mig nästa gång jag är på stan - för jag KAN HA LIVVAKT!

Men hursomhelst.

Idag var det dags att banka lite pengar. Vi åkte dit, min livvakt och jag och väl där inne så upptäckte min livvakt att det fanns kameraövervakning. Och då började jag minnas...

Jag minns tiden på det amerikanska colleget jag och min fru gick på när vi precis hade blivit nyihop. En ganska strikt skola. "Kristen". Tjejer och killar i olika logement, med stränga regler och lås på våningarna. En söndag i månaden fick man hälsa på, men då var det tvunget att alla dörrar var öppna, lamporna tända och alla fötterna på golvet.
Vi var kära. Man fick inte kyssas på allmän plats och det fanns kameror som vakterna kollade hela tiden. Även om vår svenske kompis var ordningsvakt kunde vi inte vara helt trygga. Man ville inte bli bötfälld. Men man ville pussas.

Så jag utvecklade en talang. Att se kameror. Veta precis var de fanns och vilka döda vinklar de hade. Jag blev grym, och min dåvarande flickvän och nuvarande fru, blev lika bra - om inte bättre såklart. Vi hittade en plats, på övervåningen. Längst bort i en korridor fanns det dörrar ut till ett trapphus som inte användes så mycket. Och särskilt inte kvällstid. Det enda man behövde göra var att hastigt röra sig förbi kamerans blickfång och hoppas på att ingen av vakterna sett en. 
Sen fick man kyssas tills man blev helt andfådd. Så mycket man orkade. Vi blev aldrig bötfällda.

Ni skulle bara veta hur långt jag hade kommit för pengarna jag bankade idag. Eller hur många böter jag skulle ha kunnat kyssa till mig med min fru.

3 kommentarer: