lördag 7 januari 2012

McGyver, I presume?


Ni kanske känner henne från TV (dock att det kan vara någon annan på bilden). Ni kanske känner henne från hennes blogg. Jag känner henne som McGyver.
Här är storyn om hur min fru räddade det förlorade videobandet.

Våra barn; de tre musketörerna, tre små grisarna, knattefnatteochtjatte, Bill, Bull och Måns, Sig, Hank och Leod - kära barn har många namn - har haft en favoritfilm en längre tid.
På VHS.
(Du som läser den här bloggen kanske är en modern människa och då är det inte säkert att du vet vad ett VHS-band är. Det är en sorts fd CD-skiva, en förhistorisk Blu-Ray med ett slags platt snöre som det finns en film på, och så har man en maskin som det där snöret går igenom och så kommer det rörliga bilder på TV:n.)

Men hursomhelst.

Deras favoritfilm satt alltså fast i maskinen. I "videon". Filmen kollade de på minst en stund om dagen, men nu verkade det vara slut med det. Bandet kunde inte komma ut, det gick inte att spola fram eller tillbaka - DET SATT FAST!
Vi kollade på varandra, min fru och jag. Skulle vi berätta sanningen för barnen? Att filmen satt fast, att de kanske aldrig skulle få se den igen?
Nej. Vi ville inte krossa deras små hjärtan, så vi sa att vi skulle fixa det.

MEN HUR?? Vi hade ingen aning. Vi ringde folk. Anmälde oss till forum på nätet, gick kurser och läste artiklar. Tog lån på banken utifall att men kände att det ändå inte räckte. Hur skulle vi göra?

Tiden gick. Vi kollade på den där gamla videon, med filmen i sig och kände att vi mest undvek problemet.

Men så idag tog min fru ett par skruvmejslar med sig upp i sovrummet medan jag gick och twittrade. Och då hände det här: (Låtsas att det är Helena som berättar med sin röst så blir det roligare)

Där. Där satt bandet.
Okej, om handen kan komma ut - VARFÖR SKULLE DET DÅ EGENTLIGEN VARA SÅ SVÅRT MED VIDEOBANDET??
Håll klaffen. Det är faktiskt svårare än det ser ut! Skruvarna satt som i berget och så var jag tvungen att bända ibland. Jag var grymt fokuserad när jag gjorde det.
Win.
Hon fixade det! Min egen McGyver.
Och nu, äntligen får vi.. jag menar barnen se Toy Story II igen.

7 kommentarer:

 1. Håkan Nohrén8 januari 2012 00:41

  Bra Helena, råkade faktiskt ut för samma sak, fixade det som Du. Men, ganska snart så satt bandet fast igen. Men det var ju jag det!

  SvaraRadera
 2. Tack för den. Nu går jag runt med McGyver-temat på hjärnan. Tatatatatata-taa-tatataaa osv. Hoppas hon inte har några nära kopplingar till Dr Snuggles. Det vet jag inte om jag klarar av.

  SvaraRadera
 3. Killen med tidningarna9 januari 2012 00:13

  Hmm, jag tror jag förstår varför filmen fastnade. Testa med att öppna det färgglada höljet (det som Helena glatt håller i på sista bilden) och bara föra in den svarta plastmodulen som ligger inuti detsamma i Videon.

  SvaraRadera
 4. Detta var ett kul inlägg! Mer sånt tack!

  SvaraRadera
 5. Detta var ett kul inlägg! Mer sånt tack!

  SvaraRadera
 6. Håkan - Vi fick en ny video. Den gamla som monterades isär är i de sälla videojaktmarkerna...

  Nigge - Men visst borde det ha varit soundtrack till inlägget? Det känner jag nu..

  S - Sjukt cool.

  Killen med tidningarna - Du är, i sanning, en av de smartare jag känner. På rikt!

  Kepsmanne - Tack! Då ska jag försöka skriva så igen. Om hundra år kanske.

  Kepsmannen - Men vad kul att du tyckte det! En annan kille, Kepsmanne, tyckte lite lika som du. Jag känner att jag gillar er båda!

  SvaraRadera