lördag 28 januari 2012

Dagens Parkeringsskola. Om hur man ställer en bil


När man åker till jobbet, lite klädsamt sen, så vill man komma dit så snabbt som möjligt.
I morse var vi från Kavelmora Ink på väg till jobbet, ca 12 minuter sena (tackochlov för flex) och då finns det ju inte längre några marginaler.
Jag körde mot garaget, slog in koden för porten och rullade sakta ner för rampen in mot värmen. Då hade nån redan tagit ful-platsen som egentligen inte är någon plats som jag ändå hade tänkt stå på. Jag blev inte arg, då jag på sätt och vis hindrades från att göra ett litet marginellt fel.
Bilen backades upp - (tackochlov för backspeglar) och vändes för att åka till min förbokade parkering på andra sidan huset.
Sen som jag var så svischade jag in på den lilla parkeringen och laddade för att svänga in på min plats.
Det är fyra platser i bredd på den parkeringen. Min är näst längst till vänster. Det är ett staket längst till vänster, och en återvinningsbyggnad längst till höger. Det är inte särskilt trångt.
I Kavelmora och i andra städer i dess närhet så ligger det ett decimetertjockt lager snö på marken, så linjerna som markerar de olika platserna syns inte.

Men folk har väl ögon?

När jag då ska svänga in på min plats så är halva parkeringen upptagen. Av en stor Nissan Terrano som har bett att få vara anonym här på bloggen. Och av respekt för den bilens familj (inte ägare) så har vi valt att gå den till viljes. Även om vi skulle vilja hänga ut föraren.
Det finns plats kvar till vänster om bilen, men då skulle inte min vänster-granne-bil få plats, och det är ju taskigt - så det fanns inte som alternativ att ta den platsen. Så jag fick ta mitt uppbrusade humör, ge mig ut i trafiken igen och leta reda på en annan parkeringsplats som skulle kunna fungera för mig. Sen som jag var.

Självklart berättade jag det här för mina kollegor, och de såg rädda ut - ty de har aldrig sett mig ilsken. De blev härligt engagerade och sökte upp namnet på ägaren och sen ringde chefen upp densamma. De är så fina, mina kollegor.

Men hon som hade bilen hade lite egna metoder att bemöta min chefs synpunkter på hennes uppenbara felparkering - och det är här kärnan i den här lektionen kommer - så pay attention:
När nån ringer och säger att du har parkerat snett över halva din "grannes" parkering så är argumentet "Jamen vaddå? Det var ju nån som hade gjort så mot mig häromdagen så jag bara gav igen!" inte så bra. 
Det är rentav jättedåligt. Och det kan ha som påföljd att bilen som kommer stå parkerad till vänster om din bil kommer att ställa sig en millimeter från det högra indikationsstrecket på parkeringsfickan så att DU FÅR SÅ SVÅRT SOM MÖJLIGT ATT ÖPPNA DIN FÖRARDÖRR hädanefter. (Så att chansen att KavelmoraOpeln får en matchande buckla på höger sida.. ) Bara så du vet, alltså.

Sammanfattning, två grejer:
1. Ställ dig ALDRIG på en parkeringsplats som är förhyrd. Nånsin. Simple as that.
2. Om du råkar ställa dig snett, vilket kan hända även den bäste eller uppenbarligen också sämste bilföraren, säg INTE att du gjorde det för att "ge igen". Det är så ocoolt och kommer bara att göra att du hamnar i dålig dager. Bland annat på Internet.

Så. Frågor på det?

8 kommentarer:

 1. Jag ville bara informera om att jag skrattade högt här i min ensamhet i soffan. Jag gav bara igen? Hoppas polisen tar hennes körkort ifrån henne, får hon kan inte vara mer än tolv med den retoriken.

  En annan sak. Har du smyg-tagit-bort pop-up i kommentatorsfältet? Var är ogilla-knappen?

  I övrigt inga spörsmål.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nigge - bra att du skrattar åt eländet.. En kul grej som jag var tvungen att glömma bort tidigare var när vi skulle gå ut och "lappa" hennes bil - då hade nån annan redan varit där! Med en egen lapp, och ingen av oss vet vem det var! Den lappen var lite Batra-aktigt spydig..

   Och det andra: Jag tyckte det var lite kul med att kunna köra trådade kommentarer. Ogillaknappen vet jag inte vart den har tagit vägen, men om ni saknar den så får jag leta fram den igen!

   Radera
 2. Klockrent! En sån kommentar av en sån person och förare är så fantastiskt lågt så det nästan(men bara nästan) blir så man tror att föraren själv tror att det en smart och genomtänkt kommentar. Bevisligen har den personen fått hela sin trafikutbildning i ett cornflakespaket inkl kommentarer för felparkeringssituationer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla är inte så smarta som du, käre bror! Och jag tror hon fick köpa många cornflakespaket...

   Radera
 3. Oj! Argt!
  Det här kommer Terran att gilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du? Kul i så fall. Jag kan prata med henne imorgon om det. (Och jag gillar att du kommenterar :) )

   Radera
 4. Killen med tidningarna2 februari 2012 19:31

  Vilken outsägligt korkad människa.

  Tur för dig att någon slagit upp dörren på vår BMW för ett tag sedan. Vi har nämligen inte "gett igen" på någon annan för det ännu (och hade nog egentligen inte tänkt göra det heller, det är inte riktigt vår stil, men för Terrano-ägaren här ovan kan vi göra ett undantag tycker jag). Så det är med varm hand jag överräcker rätten att för vår räkningar ge igen medelst ett stycke dörruppslag mot valfri bil (läs Terrano).

  Jag vet att detta är lite knäppt, men det borde vara ett fullt rimligt resonemang för den anonyma Terrano-ägaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Killen med thailändska tidningar - Jag ska inte göra er besvikna. Bara den där Terranon vågar komma och ställa sig på platsen igen så vet du vad som kommer hända!!

   Radera