söndag 27 november 2011

Kavelmora Inks ordskola

Några dagar som denna internetsida inte uppdateras. Jag tänker att kanske inte hela världen går under pga det, men nu är jag igång igen. Varför vi har varit borta? Jo, av två anledningar:

1. Långpanna
2. Tröttma

När jag i fredags nämnde att en "långpanna" drog igång vid halvåttablecket på morgonen så var det folk som reagerade. Och frågade vad som skulle lagas.
När man som jag jobbar inom lite olika branscher så lär man sig olika saker, och just "långpanna" är ett sådant ord jag lärt mig från kockeriet. (Jag är inte, har aldrig varit och kommer säkert aldrig att bli kock. Nu vet ni.) Jag har som ni nu vet aldrig varit kock, men jag har jobbat nära några. Och i den branschen, eller kanske faktiskt inom hela restaurangbranschen i stort, så använder man ordet "långpanna" när man ska köra ett långt pass. Jag tror de i forntidens restauranger diskuterade huruvida det kanske skulle heta ¨"långpassa" men jag tror nån humorbegåvad kock nog kom på att det kunde bli lite dubbeltydigt om man kallade det "långpanna" eftersom det ju handlade om mat. Ni kan googla på det om det är sant eller inte.

När man kört en långpanna från halv åtta på morgonen till halv ett på natten så drabbas man lätt av två saker. En är väl att Nigge kommer rasa över mina arbetstider och en annan är "tröttma". Vi på Kavelmora Ink använde det ordet i ett kort textmeddelande via mobiltelefon till en person, och hon tyckte tydligen att det var ett roligt ord. Och lite passande. Jag vet inte om vi på Kavelmora Ink kan ta på oss äran att ha myntat ordet, men det används ofta nuförtin.
Jag har drabbats av tröttma.

Igår var som en dag i dimma. Men det var soligt ute. En märklig lördag. Leonard åkte till tandläkaren med sin mamma. På en lördag. Varsch är världen på väg?

Idag är det första advent. +8 och regnblandat solsken. Vi hade tänkt gå på julskyltning men struntade i det när det regnade sidledes. Nu snöar det.

Men det är advent. Det betyder "ankomst".
Så. Det var dagens ordskola.

Frågor på det?

2 kommentarer:

  1. Jag rasar förstås. Men inser att ett kalkylatormöte inte kommer på fråga. Det finns inga räknare med kapacitet att räkna ihop din arbetstid utan att brinna upp. Jag kan trösta dig med att jag ser fram emot en december som en enda långpanna med oerhörd tröttma. Observera att det här inte är ett upprop för att inleda nån slags tävling om vem som kan långpanna mest eller vem som har störst betongkepa när vi når årsskiftet. Tänk på att det kommer ljusare tider, 21 december vänder det!

    SvaraRadera
  2. Nigge - Tänker att vi firar fram emot efter jul nån gång att du har klarat av din mastodontdecember. Sen tänker jag att vi är liksom in this together så om du vill ha stöttning så finns Kavelmora Ink och allt vad det innebär här för dig. Och det blir snart ljusare. Typ ikväll blev det ju lite ljusare!

    SvaraRadera