tisdag 15 maj 2012

Ett inlägg om glass

Vi var på konferens idag.
Det var i en annan stad, som jag helst inte vill nämna vid namn.
Receptionisten hette Fredrik och konferenskoordinatorn skötte sig fint. Det coolaste var att de hade en glassmaskin och en smartboard och jag låtsades såklart att jag var expertkommentator på nåt idrottsevenemang. Rit-Timeus hade jag kallat mig själv, om jag finge chansen.

Jag mår egentligen inte så bra just nu. Det är väldigt tråkigt.

Bossen pratade på en hel massa och det kändes ibland som att man gick i skolan. Jag antecknade för fullt och höll nästan på att räcka upp handen när jag skulle säga en sak, men jag hann hejda mig.
Han sa en grej som jag skrev upp och det var det här: "Om man ska göra något så kan man lika gärna göra det riktigt bra." 

Det låter egentligen ganska enkelt. Men så tänker man att man är mitt i livet, mitt i deppet. Det känns som att man inte kan nånting. (Självklart har man fel när man tänker så, men det fattar man inte. Med man menar jag jag.) Hur ska man göra något som känns så utmanande och svårt riktigt bra?

Det är det vi gör. Allihop.
Vi lever våra liv så bra som vi bara kan och vi är jätteduktiga på det.

(Egentligen tror jag inte på vad jag själv skriver, men jag vet att det är sant.)

Och jag vet att jag en gång i tiden, när jag jobbade på Duvan hemma i LSE var grym på att göra mjukglass. Det påmindes jag om idag.
(Sen att glassbilen fick stå utanför huset med tre barn trånande i dörröppningen utan tillåtelse av sina stränga föräldrar att gå och köpa glass, är en annan glasshistoria.)

6 kommentarer:

 1. Fredrik!
  Man gör så gott man kan, det är ofta mer än nog!
  Det var så en vis en sa till mig en gång och jag tog fasta på!
  Sångtexten: Du är du och du duger, det är faktiskt sant!
  Jag tror att vi alla var och en brottas med det som du gör. Vi lever i ett samhällsklimat där man alltid ska vidare, bli bättre osv. Men sanningen ligger nog i texten. Ibland får man helt enkelt bara fatta med förståndet och så kommer känslan såsmåningom! Fatta det, du duger Fredrik!

  SvaraRadera
 2. Hej Fredags-rumpan! (hoppas fortfarande) ;)
  Jag tycker att du är bra på väldigt mycket, men hade det varit så att du inte kunnat nåt alls så hade vi tyckt om dig i alla fall! Det är den du är, och inte det du kan som betyder något. Jag vet att det är ruskigt svårt att tro det när man är mitt i dåligmåendet, men det kommer! Under tiden så får vi runt om kring vara desto bättre på att påminna dig om det :) Ha en skön helg/Ordpolisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, alltså. Du kan säga saker du, Ordpolisen.

   Radera
 3. Fredrik Jag håller med tidigare skrivare att du är du och du duger.
  Var sak har sin tid och du är värdefull.
  Tänker och ber för er./Maria

  SvaraRadera