måndag 5 december 2011

Dagens Förskoleklass. Om förskoleklass

Vår femårige son går i förskolan.
Idag var vi, min fru och jag, på informationsträff för hans förskoleklassdebut som kommer ske hösten 2012. (Det är inte samma sak, förskola och förskoleklass. Men det visste ni säkert?)
Det ska bli jättespännande och Leonard tycker säkert också att det kommer bli kul.

Hursomhelst så kändes det jättebra. Lite gråtmild blev jag när insåg att han kommer gå omkring där och vara som han är. Fast i skolmiljö.
Men det kommer bli jättebra.

Jag har ju själv gått i skola. När jag till exempel gick på folkhögskola i Småland. Där hade jag en klasskompis som jag brukade sitta bredvid, ty hon var smart. Det som kännetecknar mig mest är kanske inte att jag pluggar hårdast i klassen, men jag är väldigt bra på att smöra* samt att skriva av mina klasskamraters anteckningar. Den här klasskamraten jag brukade sitta bredvid var mycket bra på att anteckna och jag fick ganska bra betyg på den utbildningen.
Nu hoppas jag och tror att min son har ärvt den här klasskamratens talang för studier, men om han dessvärre är lik mig så hoppas och tror jag att han kommer få fina klasskamrater att lära sig tillsammans med. Och min dröm är och kommer alltid att vara att få bli klasspappa tillsammans med Nigge och Elsander. (Sen kanske de inte tänker på samma vis, men jag ska nog övertyga dem.)

Behöver jag för övrigt friska upp minnet om något särskilt inför förskoleklasspappaskapet? Nån förskoleklasslärare som vet? Tacksam för hjälp.

*Behandla lärarna med den respekt de förtjänar och på samma gång få så många fördelar som möjligt

5 kommentarer:

 1. Vet du vad? Jag ska faktiskt jobba lite i en förskoleklass i år, så jag kan berätta att jag lär mig om du vill?

  SvaraRadera
 2. Miriam - det vore topp. Du vet var jag finns om du vill skicka kunskapen. Tack!

  SvaraRadera
 3. Kan det vara fler klasspappor? Eller är jag för traditionell i mitt tänkande här? Hur som helst så hade det ju varit hur stort som helst att dela en sådan titel med blogginnehavaren! Får man fika mycket, vet du det?

  SvaraRadera
 4. Nigge - klart det kan/ska vara flera klasspappor! 16 kidz tar man ju inte hand om själv, om man säger som så. Och blir jag klasspappa så ska det fikas. Hela tin.

  SvaraRadera
 5. Vill bara säga att jag instämmer. Om den smarta klasskompisen framförallt.

  SvaraRadera