torsdag 4 augusti 2011

Ett inlägg i fem punkter.

På riktigt; vem var det som beställde all denna värme? Träd fram! Jag vill ha ett snack.

Ja, när jag fått det sagt så kan vi väl gå till resten.
Det är mycket nu. Eller mycket och mycket, det kanske är att ta i. Men det finns många tankar som skulle behöva komma ut ur mitt huvud, och då drabbas du, stackars läsare. Men du vet väl att det är valfritt att läsa här? (Och jag blir hemskt glad när/om du gör det.)

Var ska vi börja?
1. Att få så fin feedback av en av sina favoritbloggare så man nästan storknar. Baxnar är ett annat beskrivande ord på känslan.

2. Caféskolan. Tröttnaden man ibland känner på att att det verkar som jag måste repetera allt flera gånger. Igen. Och igen. (Och du som läser här behöver inte ta åt dig, för jag vet att du har koll på hur man sköter sig. Och har rätt attityd.) Idag tröttnade Baristan ur på några kunder som gick fram till montern, kollade på utbudet, frågade en liten snorkig fråga om vi hade slutat servera lunch (vilket vi inte hade gjort eftersom vi serverar lunch från morgon till kväll, om du så vill) varpå de vände sig om och gick. Utan ett endaste litet "hejdå,-tack-för-oss-men-vi-var-kanske-på-jakt-efter-nåt-annat-men-ha-en-trevlig-dag" och så gör man inte. Det kan ha varit så att Baristan tröttnade ur lite och lite extra högt (to their backs) sa "Hej Då!" med lite arg-sprucken röst. Men det är inte säkert. Och för övrigt anser Caféskolan att snusare bör lära sig hantera sina prillor. Vilket du som läser här absolut redan gör.

3. Pannkakor. Jag har gjort pannkakssmet kanske tre gånger i mitt liv. Eventuellt fyra. Idag gjorde jag det, och de blev väldigt goda. Men så gjorde jag dem på arton ägg också.
"Va, arton ägg?!? Är du från vettet? kanske du frågar dig. Och det är jag inte. Det är bara det att en god vän brukade hävda att han skulle göra pannkakor på arton ägg, och sedan dess så brukar jag också hävda att jag ska göra det. Men det brukar jag inte, eftersom det är min fru som gör smeten. Jag steker bara. Tills idag. Fast jag gillar mest att steka.

4. En idé. Ni vet när man får en idé, och faktiskt gör slag i saken och fullföljer idén. Det har jag testat ikväll. Nu hoppas vi bara att det funkar - resultat kanske visar sig snart. Och då kan jag berätta vad det handlar om. (Om det är så att du tröttnar ur på min hemlighetsfullhet så ber jag högaktningsfullt om ursäkt. Det är lite medvetet, men det har med lite tystnadsplikt att göra.)

5. Vem av er vill komma till mitt jobb och föra statistik på hur många gånger jag säger "Sådär ja" på en dag? Anmäl er i kommentarsfältet.

Sen en grej till på slutet. Kattungarna heter Scott, Sonny, Saga, Siri och Prada. Tänk Matteus, Markus, Lukas och Ingvar fast fem ungar och av kattart.
Och imorgon kommer Modedoktorn förbi med fikabröd. Tur jag är ledig.

Annars då?

10 kommentarer:

 1. Fantastiska namn! Om jag får femlingar någon gång ska dom heta det.

  SvaraRadera
 2. Bra! Då har du både femlingarnas namn och tvillingarnas namn klara. Måste kännas skönt?

  SvaraRadera
 3. Alltså...jag vet inte om jag vågar erkänna. Men det var jag.

  SvaraRadera
 4. Ja du S. Verkar som att vi behöver ha ett snack. Snart. Kanske på söndag. Eller?

  SvaraRadera
 5. Jag låter helst bli. Jag har faktiskt semester och då SKA man ha bra väder!

  SvaraRadera
 6. S - Vill du inte prata alls? Om inget? Och det är klart att du ska ha fint väder - det är du värd.

  SvaraRadera
 7. Verkligen tur att du var ledig! Och tur att halvfigurerna avvek så att vi kunde ta mer...

  SvaraRadera
 8. Å fikat var så välsignat att det räckte till kvällssittningen också! Tack för härlig dag.

  SvaraRadera
 9. Killen med tidningarna5 augusti 2011 19:59

  Rörande vädret kan du var lugn. Kika ut genom fönstret så ser du att jag just börjat min tredje semestervecka (en sladdis). Då vi ämnar vara i Falun är detta vädret du kan vänta dig nästa vecka. Och du behöver inte vara orolig, skulle det bli bättre kan jag tvätta bilen. Tjing!

  SvaraRadera
 10. Killen med tidningarna - tvätta min bil? (Jag förstår att det kliar i fingrarna på dig...) När som helst - du är alltid välkommen! Plus att jag hoppas du får en skön sladdisvecka. Det är DU värd.

  SvaraRadera