måndag 15 augusti 2011

Internettystnad och livslång vänskap. Vad det verkar.

Om det är så att det inte kommer in ett inlägg på en kväll, så har det lite olika orsaker.
Det kan vara så att det kommer en kompis från förr på besök, och att man då börjar minnas lite olika saker.
Till exempel så kan man minnas att det fanns en pizzeria i LSE som hette Villa Marco.
Man kan minnas att man tillsammans med honom gjorde chokladdoppade Hob-Nob's, innan de fanns att köpa färdigchokladade på affärn.
Man kan minnas att man tillsammans med honom kom på pallplats i Öråns KM i pingisdubbel. Och att det är en av ens bästa sportmeriter.
Man kan komma att minnas i framtiden att ens äldste son kom in i rummet med ett förslag på ett nytt jobb jag kan söka *Glassbilschaufför* och hans stora häpnad när jag klargjorde för honom att vår gäst faktiskt har kört glassbil. Och fascinationen som följer när Leod får höra hur man som glassbilschaufför får sköta volymen på jingeln med mera.
Man kan minnas dramalektionerna och franskalektionerna man haft tillsammans och hur man träffades för första gången där på Domus vid spelochdobbelhörnan. Och satsade två kronor på Stryktipset och for real trodde att man skulle vinna. Sömmersketipset. (Men inte gjorde det.)

Och så kan man prata bort en hel kväll medans Kommisarie Montalbano snackar italienska i bakgrunden. Bara trivas.

Det är ofta därför som det inte kom in nåt inlägg igårkväll här på Kavelmora Ink.

7 kommentarer:

 1. Vad du minns... Jag minns vid ett tillfälle då du skulle lära dig cykla. Det började gå lite väl fort och jag hann helt enkelt inte med. Då..."hoooppss, kursen i inbromsning är ju inte förrän i morgon". Men jag minns också att det gick rätt bra. Att minnas gör gott:-) /en bror...

  SvaraRadera
 2. Daniel - Välkommen när som.

  Bror - Jag brukar minnas att det var du som lärde mig att cykla, och jag har minnet när jag kollade bakåt och såg att du stod och skrattade flera meter bakom mig. Säkert ramlade jag sen, men det är ett härligt minne.

  SvaraRadera
 3. Ett av dina bästa inlägg på länge! Kul att du fortfarande kan leverera Fredrik!
  Mycket vänliga hälsningar från km

  SvaraRadera
 4. Km - Tack! Sån feedback värmer otroligt, och det faktum att det är du som ger den - priceless. Och det vet du.

  SvaraRadera
 5. Jag har väldigt svårt för Kommissarie Montalbano, och särskilt hans idiotiske lille klantige medarbetare. Ville bara nämna det.
  /Lina

  SvaraRadera
 6. Lina, det som nästan är svårast med Montalbano (förutom hans GRYMT störiga lilla kollega) är ju att man inte fattar språket! Det är ju jättesvårt att samtidigt småsurfa på mobilen liksom. Men det är en perfekt ljudmatta när man catchar upp med en bästis.
  Tack för att du sa det du tyckte!
  /Fredrik

  SvaraRadera