måndag 22 augusti 2011

Varför inte ett inlägg med gråskala?

Man vaknar upp. Är på strålande humör. Helgen är avklarad och man är ledig. (Med man menar jag självklart jag.) Barnen sitter i sängen och kollar på Bumbibjörnarna och de sitter för en gångs skull stilla.
Man skriver en lite provokativ statusrad med innebörden att det väl ändå går att ha en bra måndag, trots allas klagovisor kring detta måndagsfenomen. Som bör och ska beskrivas i grått. Gärna mörkt, regnhimmelsgrått om det går.
Men man mår fint. Helgen är avklarad och man är ledig.
Frukost avnjuts i harmoni och det enda man egentligen längtar till är att få mala sina kaffebönor till morgonkaffet. Tiden som måste passas känns möjlig att hinna med och kattungarna är till och med redan utfösta i uterummet.
Man går på toaletten.
Och hör uterumsdörren öppnas. Och inser att kattungarna nu är på väg in i huset. Och att man inte kommer hinna i tid till barnbesiktningen på BVC. Och att den här rosaskimrande måndagen som man för en halv morgon sedan trodde sig gå till mötes på ett ögonblick var som bortblåst.
Kvar var bara en grå surdimma med tröttma och arghet som medresenär. Ett onödigt skäll på kattungsinsläpparen gjorde att man kände sig som en strålande förälder. Och med man menar jag jag.
Självklart kom vi inte i tid till besiktningen. Självklart hann jag inte njuta av något nymalet, nybryggt kaffe i lugn och ro. Självklart regnade det när vi gick till bilen. Självklart hann jag inte få ut alla kattungarna i uterummet innan vi åkte.

Måndag. À la deluxe.

Men när en vän (som jobbar som Modedoktor) kommer ut och hälsar på och tar med sig en påse Zoegas Hacienda-bönor att mala så känns livet genast lite mer rosa. Och när frun kommer hem snabbt i vår nyservade bil så känns livet också lite mer rosa. Och när vi får sitta och leka "Gissa Djuret" vid middagen och man får känna sig som ett proffs när man drar hem svåra gåtor som "jujet haj knojj, fyja ben och en näsa som inte sej ut som andjas näsoj" så känns det också lite mer rosa.
Och att sig/hen ändå verkade gå igenom besiktningen med "godkänt" stämplat i baken gör ju inte det hela sämre på färgskalefronten.

Då kan dagen ändå slutar med att man får lägga sig med ett bättre än bra humör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar