måndag 3 maj 2010

Att sova igenom

Sömn är en konstig sak tycker jag. Man är vaken, gör det man ska, fixar, donar och grejar och så går man och lägger sig. Man är fortfarande vaken - men vips sover man! Vad är det som händer egentligen? (Självklart finns det svar på den frågan, men jag orkar inte ta reda på det nu.)

Man sover. Man ser inget, man gör inget - man bara ligger och ligger.


Vissa sover lätt medans andra sover hårt. Eller kanske tungt menar jag. Jag är lite båda delarna medans min husfru enbart är en som sover lätt (förutom när hon har sitt dövöra uppåt.) Hon har också lite svårt att somna om när hon vaknat till, så därför har vi inackorderat henne i gäststugan så att hon ska få sova i lugn och ro medans jag är inne och ger kidsen välling och allt annat som de kan komma på att beställa enligt vår room service-pärm som har öppet 24/1. Jag har inte svårt att somna utan kan ofta ha oklara minnesbilder om jag ens har varit uppe på natten för att vällinga våra små underbara telningar, och därför är arbetsfördelningen OK enligt mig också.



Ma o Pa har ju varit här ett par dagar och de har haft gäststugan i sin ägo, så Helis har sovit inne faktiskt! Hon har till och med sovit i vår säng - men då har jag sovit på madrass i barnens rum så att hon har kunnat ha stängd dörr och på så vis ändå minimerat risken att bli väckt.

Även fast mina parenteser åkte igår så sov husfrun inne. Lite för att hon skulle kunna finnas till hands om jag skulle behöva nån hjälp med nattservicen eftersom vi har lite sjuka barn, men tanken var såklart att jag skulle ta hand barnen i första hand.
Man kan säga att det inte blev så. Gosse vad jag sov! Helena var tvungen att två gånger kliva upp för att väcka mig - efter en bra stund av barntjut - och jag fattade ingenting. Jag vet inte om det är en gåva eller inte att kunna sova så här hårt...

På tal om sova så kan vi väl prata lite om det som jag skrev igår. Vi tyckte ju att det var ett genidrag att ställa ut Hank i vagnen redan direkt igår kväll när han började konstra vid nattningen, och ikväll när jag kom hem från jobbet stod vagnen utanför dörren och min mellanson sov som en stock.
Det gjorde inte Singo.
Henne försökte vi söva i säkert 45 minuter, utan lyckat resultat. Det enda som hände under den tiden var att hon kröp ur sin babysitter som vi ställt i köket och kom springande in i vardagsrummet där vi satt! Hon är lite tokig vår dotter... och vi höll också på att bli lite tokiga innan vi kom på en brilliant idé: Vi lägger ut henne i vagnen! Smart va? Tog bara 45 minuter att komma på något som vi redan visste...

Resultatet blev halvlyckat. Hon somnade = lyckat men så vaknade hon efter en stund = misslyckat. Som tur var så somnade hon om när jag la ner henne i spjälsängen, och det var mycket skönt. Hoppas bara att hon fortsätter hela natten...

Ja nu är det dags för Er också att gå och sova. Troligtvis kommer det väl inte bli några som helst problem för er att somna efter det här sömnpillret till text... Sov gott kära vänner. Och hoppas ni sover igenom det värsta.

3 kommentarer:

  1. Det där har jag också funderat på. Man är vaken och gör en hel massa saker under en hel dag. Sen lägger man sig ner. Sen somnar man helt plötsligt och sover.

    Jättemärkligt.

    Men jag tillhör kategorin som nästan sover redan när jag lägger mig ner.

    SvaraRadera
  2. Nån borde forska i ämnet! Jag skulle nog kunna tänka mig att ställa upp i en sån undersökning - förutsatt att det är ett fett gage…

    SvaraRadera
  3. Absolut. Sova gör jag gärna!

    SvaraRadera