tisdag 24 augusti 2010

Utlandsresumé av och med Cirkus Timeus

Vi är tillbaka. På fastlandet, med fast mark under fötterna. Fast. Det var trevligt på Gotland. Så trevligt att Leod vill flytta dit. På sommaren. Jag kan tänka mig att göra samma sak, och då bor jag ändå där glassbilen stannar!


Tänkte ge mig på en liten lista om den senaste veckan. Håll till godo - eller better yet - klicka in på Mammamind i stället! Mer kvalite, lite snyggare, lite bättre. Det är mitt tips till er! (Som jag rekommenderar, starkt!)


Hursomhelst. Här kommer listan. Varsågoda.


Veckans första bästa: Tunnelbana. Och den gick i Stocklom med son som pratat och berättat om denna tunnelbaneresa som om det var en resa jämförbar med en "världsomsegling under havet" à la 2010. Hans blick när han berättat om den för korvgubbar, kompisars föräldrar, folk med hundar i hamnen i Visby, Farmor och Farfar och alla andra har varit obetalbar! Och gratis, och vi har fått se den många gånger. Klart veckans första bästa.


Veckans mat. Bottennappet börjar vi med: Tacotallrik på Vikings Pizzeria på Adelsgatan. Välj vad som helst förutom Tacotallriken. Pizzorna barnen åt var goda, Tacotallrikarna vi vuxna åt var inte bra. De var sämre än dåliga, bara så ni vet. Men sällskapet var trevligt!
Sen var det bara höjdare resten av veckan. Korv och makaroner, köttbullar och couscous, stekt falukorv och pasta, pasta och köttbullar, pyttipanna, tacos (inte Vikings), med mera, med mera mera fick vi och barnen njuta av. Vi mår prima och fick aldrig gå hungriga från bordet!
Mer höjdare: Grillad gås. Eller själva gåsen var ganska ohöjdig, men det var roligt att prova på! Smakade lite som levergryta - och det behöver inte vara något dåligt med det - men gåsens kusiner kycklingen som också grillades på samma glöd var lite godare. Och sällskapet sen, åh - det finns inte ord!
Med mat kommer dryck, och vi har fått mycket gott kaffe den här veckan på Gotland. Det godaste kaffet bjöds nog på stranden i Klase under Andjakt2010 - det var divinskt! Och sen en rolig sak - på Gotland har man kaffet i kylen. Det ni!


Veckans Aktivitet: Här finns det hur mycket som helst att skriva om, men jag väljer att nämna dem i korta stötar:

Båtresa till Gotland. Ganska lugn resa med två sovande barn. Ett vaket barn åt plättar och min pastasallad smakade räv. Trevligt.

Lummelundagrottan - Fränt och spännande. För mig och för en snartfyraåring med gubbkeps. Inga drakar och man fick inte ta på väggarna. Men det var coolt ändå.

Visby - Samma gamla trevliga gamla vanliga stad. Man har ju varit där två gånger förut...

Närsholmen - Åkte bil och stannade en stund och tittade på naturen. Blåsigt men mycket trevligt. En fyr och lite vitkindade gäss.

Lausviken - Hav och släke. Glada barn och en glad fru och coola, mörka moln.

Pistolskytte i ladan på kvällarna - Roligt och frustrerande. Kom aldrig upp i 70, men några tior blev det.

Härtastranden - Bad och sol. Sol och bad. Roligt och skönt. Glad fru, glada barn.

Andjakt i Sproge - Kanske det coolaste och härligaste den här veckan. Om ni vill följa kvällen går det att läsa mer här på min twitter eller så fantiserar ni om hur det var. Världens bästa guider i Jaktbröderna Gunnarsson/Lidman som bjöd mig på bästa platsen i fortet, sprang och apporterade fåglarna åt mig, lånade ut sin ryggsäcksstol åt mig... med mera, med mera mera. Solnedgång, ljumma vindar och en toppenkväll som väckte jaktintresset hos mig igen!

Båtresan hem - Något olugnare eftersom alla barn var vakna. Och springsugna... men det gick.


Veckans mottagning: Ingen. "I stenhus kan ingen 3-mottagning funka", ett nytt Kavelmoraordspråk.


Veckans Köksö: I huset vi bodde fanns en köksö. En sån vill jag ha. Sen.


Veckans bästa värdar: När man åker och hälsar på folk vill man att det ska vara trevligt. Jag var lite ur fas den här veckan och inte alltid särskilt tålamodig mot mina barn eller fru, och man kan nog säga att jag inte alltid var så trevlig att vara med. Jag är inte alltid det.
Men man vill ju att det ändå ska vara trevligt. Vi hade det inte trevligt. Vi hade det URTREVLIGT! Bara tack vare våra värdar som tog hand om oss från dag 1 när vi rullade in i deras systers utlåningshus (förresten, tack igen Daniel och Jenny för att vi fick njuta av ert hus!) tills dag typ 100 (så kändes det nog för dem) när vi rullade hem igen med hela Cirkusen...
Tack Stina och Markus för att ni tog så väl hand om oss den här veckan, det blir oförglömligt tack vare er. Verkligen alltså! Hoppas ni hinner vila upp er tills nästa pajsare kommer...


Veckans Bästa Kommentar av Leonidas: Mamman: "Usch vad ofräscht med fågelskiten!" Leod: "Ja, men käjleken, den äj fjäsch."
Sen har vi fått höra 360 gånger allt som han ska skaffa när han blir stor, allt han ska jobba med när han blir stor, var han ska bo när han blir stor, med mera, med mera mera...


Ja, det var det. Hoppas innerligt att ni valde att läsa MammaMind istället. Men om ni hängde med hit ner så är jag glad..

Och Cirkus Timeus rullar vidare...

7 kommentarer:

 1. Man hinner läsa båda:) jag tycker att ni kompletterar varandra!!

  SvaraRadera
 2. Fredrik!
  Sluta omedelbart att Janta ner din blogg! Den är skitbra!

  SvaraRadera
 3. Lina, jag vet! Hennes är bra och min är…
  förlåt Modedoktorn men jag Jantar inte - jag tycker det är så! Men tack för att du är så snäll mot mig. Jag fortsätter, vare sig jag vill eller inte!

  SvaraRadera
 4. Grymt bra, båda två! Och inte visste jag att just de där gotlänningarna var några ni kände... Världen är liten. Men jag känner dem inte, systern har jag träffat, de andra har jag hört talas om genom min mor... ja, du fattar säkert. Härligt att höra om era äventyr!

  SvaraRadera
 5. Tack Maria. Världen är liten… och det är så lätt att skriva om semestrar på öar! Vi funderar på att köra varannat år på olika öar så folk vi hälsar på hinner återhämta sig mellan gångerna. Så vila på…

  SvaraRadera
 6. Jag menar inte att du fejkar ödmjukhet, du är otroligt fin på det viset, jag tycker bara att det är så dumt att du inte tycker att du är så bra som du är ju...

  SvaraRadera
 7. Tack. Jag gör det bästa jag kan med de förutsättningar jag har!

  SvaraRadera