tisdag 20 maj 2014

Blogg 100. Del LXXXII. Hjältemod

Drömmen är ju att bli ihågkommen.
Kanske bli en actionfigur. En actionfigur med specialvapen som går att ta loss och byta ut. Kanske rörliga leder som gör att actionfiguren kan göra en massa avancerade rörelser eller kanske skulle den kunna flyga.
För att bli ihågkommen och förärad en actionfigur tänker jag att man behöver åstadkomma något exceptionellt. Typ som att rädda ett dussin kattungar ur ett träd med galna, vrålande vargar nedanför. Utan stege, såklart. Och sen när man kommit ner från trädet så skulle man bara göra ett Kung Fu-Panda-grepp på vargarna som åstadkommer en explosion precis som när Po nitar den där onda tigern i slutet av filmen och allla blir lyckliga över att drakkrigaren är tillbaka. Spoiler alert.
Det måste nog till nåt extra för att man verkligen ska bli en actionfigur. Kanske att man förhindrar en massa brott och att man har en cool kostym medan man gör det men när man är vanlig så kanske man har glasögon på sig och ingen mantel eller butler eller nån cool grotta under huset. 
Jag tror inte att man blir en actionfigur om nån på andra sidan vägen tappar kedjan på sin moped och man tillsammans med en av de andra dagispapporna åker hem och hämtar en hylsnyckelsats, åker tillbaka till mopedisten och ställer sig och håller i paraplyet över de andra som får göra själva mekandet.
Det tror jag inte.
Och det vore inte så kul att bara ha ett paraply som sitt specialvapen.

2 kommentarer:

  1. Det här var ju otroligt lattjo. Jag läste det här först nu och inte innan jag skrev mitt inlägg igår. Fantastiskt!

    När du är redo att kassera Taxman är det Paraplymannen som gäller. Just sayin.

    SvaraRadera