onsdag 15 september 2010

Humorfavoriter vi minns

Har sagt det förut, säger det igen: Humor är roligt. Så roligt så att man kan skratta åt det!
Men varför är humor roligt? Varför finns det så många olika typer av humor? Varför skrattar man åt olika saker? Vad skrattar du åt?

Satt och käkade lunch med två sköna grabbar idag. Vi pratade lite om humor och jag berättade att jag hade lärt mig något idag.
Jag är 32 år och har till idag trott att SitComs (typ Vänner, Seinfeld, Spin City, Scrubs med mera, med mera, mera) heter SitComs för att det liksom finns någon typ av soffa inblandad i historien - att skådisarna sitter och skojar och att det är centralpunkten i komediserien.
Man kan tro att jag är typ 3 år eller kanske yngre för ibland är ju till och med Hank smartare än vad jag verkar vara.
SitCom = Situation Comedy. "Jamen vad bra Fredrik att du är en av de vassare knivarna i lådan, då ska jag använda dig nästa gång jag ska skära tomat." Ja, lite så känns det idag. Men skönt ändå att jag kunde lära mig något viktigt idag!!

Nu vill jag lära mig en sak till, och det är vad DU har för humorfavoriter! Tänkte att jag kunde använda det i min grillkokbok som kanske släpps 2012... och bäst komediförslag som kommer in kan premieras med ett fint pris!

För att Du ska få lite inspiration så kommer här mina jobbarpolares förslag på rolig humor. Båda sa att respektive klipp var deras favorit, och jag förstår hur de tänker.
Alt 1.

Alt 2.

En av mina favoriter. Bland väldigt, väldigt, väldigt många. Välj Konditori, dagens tips från Kavelmora.

"Men vad ska jag göra då Fredrik?" kanske du undrar.
Jo, du kommer på nåt roligt och så tar du och skriver om det i kommentarsfältet. Bifoga en länk, skicka med en bild, skriv en rolig historia eller gör något annat roligt - kommentarsfältet är din scen! Kom ihåg att det kan vara fina priser i potten!

Och när man skriver potten så tänker man osökt på pottan. Och då på toaletten - och vips har vi gjort en övergång till lite kort från Kavelmorabygget. Jag vill framhäva här, med ord eftersom korten är lite klena, golvet i badrummet. Det blev klart idag. Notera även att lysknappar och kontakter numera finns i vår utbyggnad - och snart kommer strömmen.


Från ytterdörren. Kanske känner du igen fotografen?


En liten kik in i mellanrummet och hallen. Tänk kamin i stället för sopsäck.


Klart till halvklart. Tänk badkar, toalettstol och grå list under pärlsponten. Funderar även på att ha handfat i kommoden.


Duschhörna. Minus dusch. Ja, mest bara en hörna. Men en fin sådan tycker vi.

"Men Fredrik, var det inte något jag skulle göra nu såhär i slutet av inlägget?"
"Jo, du skulle skriva om din humorfavorit i kommentarsfältet!"
"Ja just ja. Tack för att du påminde mig!"

4 kommentarer:

 1. This one is for you, baby:
  - Vad badade Saddam Hussein i?
  - I-rak vatten!

  SvaraRadera
 2. Tack my dear! Just nu leder du tävlingen - och du vet vad jag gillar. Nu när du brutit isen kanske fler vågar vara med och tävla…

  SvaraRadera
 3. Jag satt här i Stråtenbo och funderade på vad jag tycker är roligt o vips så låg det en film från Sofia i Hinsnoret på fejjan. Den är utomordentligt rolig och har likt dina arbetskompisars klipp ingen intention att vara rolig från början så att säga...märk särskilt den fina retoriken runt 2:30 ang fornminnen, julafton och midsommarafton!

  http://www.youtube.com/watch?v=g9dJtGUvtcE

  SvaraRadera
 4. Nigge, tack för att du bjuder på en så fin och rolig länk!! Jag sitter just nu ensam hemma här i din grannby och skrattar helt högt! Om man får använda idrottstermenolgi är ordet "Stolpskott" det som jag kommer att tänka på.
  Men det är viktigt med julafton - och jag hörde att Centerpartiet är sugna på att rationalisera bort fornminnena. Tur att SD jobbar för den frågan.

  SvaraRadera