lördag 4 juni 2011

En dag på landet.

Vi bor på landet. "Idyll" you might say, och det stämmer på pricken.
Idag i alla fall.
Andra dagar hade jag gärnare bott i en charmig lägenhet inne i stan, typ helt själv med ett café på bottenvåningen. Fast det har jag ju gjort, om jag tänker efter...

Och lämnat.

Nu bor jag i ett hus på landet med tre uteplatser och en kaffebryggare i köket. Det bor en familj här också och ibland är den ganska trevlig.
När man bor såhär som vi gör så kan man gå över till grannarna två hus bort och få kaffe på förmiddagen. Där kan också ens ena son och dotter få hoppa studsmatta medans den andre sonen får köra åkgräsklippare. Själv.
Ja, vi bor på landet. I idyllen.

När man sedan ätit lunchen funkar det att lägga sig i hammocken och kanske läsa tidningen. Det går också ibland att höra kossorna som släpptes ut "på grönbete" idag, och i min värld så är det ganska härligt. Även om tjuren är större än en folkabuss och den blänger när man går förbi.
Tycker man sen att man fått lite för lite av det sociala så går det att gå 250 meter (en omväg, that is) till sina andra grannar som håller på att markbereda sin tomt. Där kan både barn och vuxna få sitt lystmäte tillgodosett - själv fick jag hjälpa till med att springa bredvid fyrhjulingssläp för att vakta så inte stubben trillade av. Sen fick jag och Leod åka med chauffören som vi känner som Mästersnickaren A. Blomid. Att hans braiga fru hjälpte oss med hemleverans av barn tar vi inget extra för.

Korv Stroganoff (med pastahjul av hänsyn till familjemedlem) på uteplats smakar gottgottgott en lördageftermiddag. #justsayin'

Om man nödvändigtvis måste tvätta kläder så kan jag rekommendera att hänga den på tork utomhus. Doften är divinsk och den blir torr på en grisblink. Jag gör så, för att jag kan.

Spännande film är också ganska trevlig när man får sitta bredvid fru i soffa. Gärna på en tjockTV ska filmen visas. 28" helst ska tv'n vara.

Och kryddar vi det här med sol och värme så vet du hur illa vi har det. Idag och andra dagar.
Här på landet.

Ps. Se filmer här till höger så fattar du mer.

1 kommentar:

  1. mm.. låter idylliskt så det förslår. Gillar granngrejen. så vill man ju ha det.
    Ibland går jag och min granne ut och lirar basket. och han strösslar med amerikanska sportfloskklar som "you're on fire, man" och "I've been robbed!" när han missar.

    SvaraRadera