lördag 4 juni 2011

Tänka sig.

Det virvlar tankar i mitt huvud. Roliga, tråkiga, snabba, långsamma, personliga, allmänna, uppåtiga, nedåtiga, glada, ledsna - alla typer av tankar.
Ibland blir jag yr av dem. Jag vet inte hur jag ska ordna upp dem.
Jag kan lista några av dem om ni vill.
 • Rädslan att ha någon som är sur på mig utan att jag vet om det. Varför går jag och är rädd för det?
 • Hur ska den här internetsidan fortsätta? Den var roligare och bättre förr och ibland känns det som om jag har skrivit allt bra redan. Min rädsla för att återupprepa mig så att du som läser detta blir sur på mig gnager mig ihålig.
 • Varför har Caféskolan bara lett till att folk verkar nervösa när de ska gå ut för att fika? Hur kan Caféskolan bli bättre på att uppmuntra så att det är kul att gå ut på fik?
 • Jag är inte bättre live.
 • Humor är en bräcklig rustning.
 • Om man inte vet om man vågar veta svaret - är man feg ifall man inte frågar?
 • Förlåt om jag upptar din tid.
 • Hur länge ska vi jobba med den här Jante? Finns det någon medelväg och hur gör man?
 • Varför ger inte övning färdighet efter ett drygt år av idogt skrivande?
Några tankar som virvlar. En så kallad skrapning på ytan.
Om du vill tänka med mig så är du hjärtligt välkommen!

6 kommentarer:

 1. Några tankar:

  1. Ingen aning. Why?
  2. Om ngn blir sur för att de ev känner igen ngt kan de ju läsa en annan blogg?
  3. Är det så? NÄHÄ! Jag tycker det är roligt att observera folk på café och tänka på Caféskolan, dessutom kommer jag själv på skolor som borde finnas. (Äta från buffé-skolan, hiss-skolan osv.) Keep up the good work, den som hängt med på lektionen behöver INTE oroa sig för att fika ute!
  4. Pass
  5. Sant.
  6. Tycker jag inte. Man ska alltid fundera innan man skaffar info.
  7. Hänvisn punkt 2. Om man känner så kan man surfa vidare. Eller gå ut på en promenad.
  8. Så länge det behövs. Så länge det finns ngn form av ödmjukhet i en person behöver hen inte oroa sig för Jante. Att säga "det här är jag bra på" är inte samma sak som att säga "det här är jag bra på, faktiskt bättre än du, och därmed också lite mera värd som människa".
  9. Fartblind?

  Ta dig nu en grillad rödbeta med lite smör och salt vetja!

  Kram../ M

  SvaraRadera
 2. Modedoktorn - Tack. Stöttning de luxe likamed *gillar* från den här grabben.
  Och rödbetorna tog slut när jag åt upp lunchlådan igår...
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Hej långa listan.

  det här med bättre förr känns bekant, både från pensionärerna i kyrkan och från tidigare blogginlägg.
  Du har kanske mognat? things change - suck it up and deal with it. Jag tycker det är bättre nu. och eftersom jag inte var med från början så är det grymt public service att återanvända tankar.

  Det här med sur är lite roligt. jag vill inte heller att folk ska vara sur på mig men det verkar ändå finnas dom som har svårt för en del saker jag skriver, trots att jag är världens snällaste. men alltså fredrik... jag skriver att man ska bojkotta den blomstertid nu kommer, att gud ser på barnporr och att gud kanske är en hon. Jag får skylla mig själv.
  men vem skulle bli sur på dig? kanske nån av caféskoleexemplen... men dom får nog faktiskt suck it up and deal with it. de behövs för allmänhetens bästa. (Sen så ändras man snabbare om det gör lite ont...)

  Jag fattade sen inte det där med svar och frågor, kan du utveckla?

  Sen Jante... alltså, jante är egentligen inte så dum förutom att den är spegelvänd. för grejen är att man ska tro att alla är nått. och behandla dom därefter. att alla är nått speciellt, inklusive en själv. att alla behövs och är unika...

  Sen tror jag inte heller att man riktigt märker när man utvecklas i sitt skrivande.
  Jag tycker du är underhållande och skriver fyndigt. och jag kan lova dig att jag följer bloggar som rent objektivt sett är bra mycket mer ointressanta och tidsödande... MEN jag gillar dom ändå.

  Nå. det var väl allt
  Suck it up and deal with it!

  SvaraRadera
 4. Daniel, du är för bra med din feedback. Gillar den skarpt!
  Jag ska sucka up det hela (och med det menar du väl att jag ska bli ännu sämre förstår jag?) men jag ska bli bättre. På många saker. Mest att kanske inte vara så taskig mot mig själv. Jag har ju en bit kvar till att bli en tävlingsmänniska, om man säger som så...

  Det där med frågor och svar. Där var jag lite medvetet luddig, av personliga skäl. Det jag menar är att man kanske egentligen vet svaret men inte vill få det bekräftat genom att ställa frågan - och därför så lever man vidare i oskulden att man inte riktigt vet. (Jag jobbar på att bli starkare, okej. Men jag är människa, ett praktexempel om jag får be. Så är det bara.)

  Gillar din tanke om Jante.

  Det är toppen att du vill läsa den här, fastän du har så många andra att läsa! ;)
  På riktigt blir jag glad, och jag är som jag skrev förut glad att jag hittade dig igen.
  Suck it up and deal with THAT!

  SvaraRadera
 5. God morgon!
  Det var en stund sedan jag kommenterade hos dig, men jag känner mig lite tvungen att göra det nu. Jag kommer inte att gå igenom listan som du gjorde, utan nöjer mig helt enkelt med att säga att: 1) Ditt inlägg om huvudstaden var både bra skrivet, roligt och faktiskt en smula nagelbitarspännande! 2) Jag tycker uppriktigt sagt att du kan strunta i den där janteskiten. Du är rolig, skriver bra och jag tror faktiskt inte att nån är sur på dig, och är dom det och inte tar upp det med dig så är det deras bekymmer, inte ditt!!

  Ha en härlig jantefri dag :)

  /Åsa

  SvaraRadera
 6. Åsa - tack. Jätte. Hoppas du med får en fin dag, det är vi värda!

  SvaraRadera