onsdag 18 maj 2011

Appendix till kvällens lektion ur ett domestiskt perspektiv.

När min fru läste inlägget så undrade hon hela tiden när det skulle komma information om hur mycket jag själv jobbar med telepati.

Och som vanligt har hon rätt. Men det tänkte jag att hon visste?

2 kommentarer:

 1. Hmm.. det där med domestisk telepati. Det är nog värt att fundera lite extra på. Jag tror nämligen inte att sånt uppkommer av sig själv. tror att det har med nån slags växelverkan att göra.
  Oftast är det den telepaterande parten som får ta skit. "Varför säger du inte vad du vill eller vad du menar" och "hur ska jag kunna veta vad du vill om du inte säger det".
  Men i åtta fall av tio tror jag att det finns en anledning (i två av tio så glömmer man bara...)

  Anledningarna kan vara att man inte vill vara till besvär, rädsla för att tycka fel eller mindervärdeskomplex (mina känslor och min vilja är inte så viktig).
  I många lägen kan det kännas skönare att inte säga vad man egentligen vill men hoppas att budskapet ändå går fram. Så behöver man inte riskera nått...

  Eller?

  I vilket fall så är det här ett problem som har två banditer. Telepateringsförsök kommer inte oprovocerat, det är min tes i alla fall. Bevisat med empirisk forskning ;)

  Om det här sen är applicerbart på café vet jag inte, men det är ju givande och tagande i alla livets relationer.

  Förlåt för att jag kanske grävde lite för djupt... =)

  SvaraRadera
 2. Daniel, du gräver aldrig för djupt. Men det jag undrar mest är hur du kan komma med så mycket tankar ur ett inlägg på typ två rader? Wow.
  Sen när du är såhär djup så inser jag ju såklart att jag har med smarta personer att göra, och det triggar mig. Att försöka vara smart. Men så går det sådär. (Jag vet att du inte är så glad över självklageri, men jag beskriver bara min verklighet - som du brukar uppmuntra mig att göra.)

  Jag brukar nog telepatera mest för att jag tycker att jag är ganska tydlig i mina tankar, men den som läst den här bloggen kanske har andra tankar? Jag vet inte.

  Det jag däremot vet är att kommunikation är viktig i alla former av relationer, och jag ÄLSKAR den här typen av kommunikation som de sociala medierna erbjuder.

  Så tänker jag.

  SvaraRadera