måndag 23 maj 2011

Hell Week

Den här veckan hade jag kallat Hell Week på mitt förra jobb.
Inte för att det känns som att jag har hamnat där (helvetet alltså) - för det har jag inte. Jag brukade säga så till mina stackars medarbetare när jag hade schemalagt dem i typ två veckor i streck för att vi hade en massa jobb att göra.

Det är en lång vecka. Jag brukar vara ganska dagvill per automatik, men nu är det nästintill löjligt.
Men på torsdag så är jag ledig igen. I fem dagar. Då blir det som en Weekend in Heaven Deluxe, och det känns ju ganska bra. (Läs väldigt.)

Fast jag är glad. Det är en bra hell week. Roligt på jobbet. Fina kollegor. Födelsedag. Sol. Regn. Grillning x3 hittills. Tankar. Förhoppningar. Mer tankar.
Man (läs jag) har ju blivit äldre. 33 år. Då börjar man väl tänka lite mer tror jag.

När man är 33 ska man väl ha åstadkommit något. Gjort intryck eller avtryck.

Andra hade ju gjort en hel del vid den åldern, sägs det. Och det har jag också gjort, jag vet. Men det känns inte så när man har lågt självförtroende, för stunden.
Men det vänder säkert. Det brukar göra det.

Nu spelar Hellsongs i mina lurar en ljuv låt och jag tackar för idag.

Det är snart helg. Jag går dit i lagom fart, och när jag är där kommer vilan. Kanske.

6 kommentarer:

 1. Hellweek. +1

  Grattis igen till 33.
  Tror att det här är året man peakar.
  Så lycka till med det.
  /d

  SvaraRadera
 2. Tack min vän. Vi får peaka tillsammans, allright?

  SvaraRadera
 3. Käre Frippan!

  Du har gjort intryck. På mig. Ev finns det vissa som tycker man i vår ålder (jo, vi är nu lika gamla en tid) börjar ha gjort ditt eller datt. Men vem bryr sig om marathonlopp, surdegsrecept och inredningsreportage när man kan sitta på er gräsmatta med knät fullt av busbarn och magen full av korv en måndagkväll?

  Med de där sköna lintottarna har du gjort avtryck som ingen annan. Möjligen hjälpte din fru till, men du fattar?

  SvaraRadera
 4. Bör, ska det stå, inte börjar...

  SvaraRadera
 5. Hej Fredrik !
  Här kommer en hälsning fraan oss i Hamburg. Vi har hittat till din blogg lite lagom sent för att missa din födelsedag. Ändaa skickar vi ett stort GRATTIS !!!
  Av erfarenhet vet vi att 33 är väldigt ungt och att du har massor med fina aar kvar att fylla med spaar. Bortsett fraan en och annan rynka saa är livet efter 32 helt ok. Särskilt Dirk skriver under paa detta. Eftersom han är 44 ( snart 45) saa kan han det här med livet efter 32 riktigt bra.
  Din cafe skola är riktigt bra för oss. Vi behöver haardträna innan vi reser till Sverige och gaar paa cafe. Vi tillhör dem som först sätter oss vid bordet och surar i en halvtimme innan vi fattar att kaffet ska beställas vid disken.
  Det tar alltid naagra cafebesök innan vi vant oss. Sedan kommer vi hem till Tyskland och staar och hänger framme vid disken för att beställa. Detta brukar stressa de tyska kaffemästarna naagot otroligt. De brukar säga " Men gaa och sätt er, vi kommer, vi kommer". När vi sedan ska gaa glömmer vi att betala eftersom vi tänker att " Det gjorde vi ju framme vid disken". Det är ganska pinsamt att smyga tillbaks till cafet i efterhand för att betala och lämna lite dricks. Men i Hamburg finns det kaffemästare som har full förstaaelse om vi säger " Förlaat. Vi har varit för länge i Sverige ;)
  Njut nu av 33:an Fredrik och hälsa till din härliga familj. Även fraan Elin som numera hoppar för fullt i hoppgungan som vi fick med oss fraan Kavelmora.
  kram
  Mia&Dirk&Elin

  SvaraRadera
 6. Modedoktorn - Tack och tack igen för dina fina fina ord! De gör min dag bra mycket bättre och då har jag redan en bra dag! Grillning med er ftw!

  Mia, Dirk och Elin - tack för grattis! Kul att höra att det är ett bra år jag har hamnat i :)
  Också roligt att caféskolan gör sig även utomlands. Finland har den tydligen fungerat lite i och att den spridits ända till tyskland är ju bara fantastiskt! Jag gillar att få input även från andra riken så kom gärna med internationella reflektioner igen.
  Sköt om er. Mycket. Det ska bli kul att se er igen!
  Kram Fredrik

  SvaraRadera