torsdag 19 maj 2011

Apropå radiolyssning i morse om björnrånare

Jag lyssnar en del på radio där jag jobbar. Ibland bjuds det dansband ur bergsprängaren, men oftast är det radio. Det är där jag hämtar min kunskap.

Idag pratade de på Morgonpasset i P3 om TV-programmet Efterlyst. Där skulle de tydligen berätta om en som hade klätt ut sig till björn som gick in och rånade en bank.
Det här satte igång tankarna hos mig. På flera plan.
Dels mindes jag min gode vän som brukade planera bankrån när han cyklade hem på kvällarna och dels så mindes jag en historia - som jag inte är hundra procent säker på om den är sann - om en snubbe som sprang omkring på Globen iklädd ap-kostym och delade ut reklamblad.

Är det nån som har hört talas om den storyn?

Jag har för mig att han såg ut som en gorilla och det var på nån ungdomskonsert av nåt slag, så många ungdomar var samlade där på Globen. Tydligen ska han ha sprungit omkring och skrämt en massa folk som INTE väntade sig se en lurvig apliknande gestalt där på fredagskvällen.
Visst var det så att det hade bussats en massa folk från hela Sverige typ? Har hört nån gång att folk ska ha blivit väldigt förvånade när apan kommit upp till några och överräckt reklamen med att säga personens namn. Typ såhär: "Här *** har du en lapp".

Är det nån som har hört det här eller har jag drömt det?

3 kommentarer:

 1. mixter the master19 maj 2011 23:25

  jag såg inslaget om hundrånaren. Han lyckades inte få något byte ut sprang där ifrån med svansen mellan bena. Jag hade haft svårt att ta en rånare seriöst om han kom in i hunddräkt

  SvaraRadera
 2. Alltså. En gång var jag och min vapendragare Jojje i Globen på en ungdomskonsert av nåt slag och då kom det en gorilla fram till oss och sa: "Mackan och Jojje, här har ni en lapp". Minns inte vad det stod på lappen, men mötet med gorillan glömmer jag aldrig.

  SvaraRadera
 3. Mixter the master: Nej, jag hade nog inte heller tagit det seriöst om en rånare kom in klädd som ett djur. Men vi måste väl ge honom eller henne credit för kreativiteten?

  Marcus - vad är oddsen på att du har varit med om den här storyn?! Då är det alltså kanske sant, och inte bara en vandringssägen? Wow, alltså.

  SvaraRadera