torsdag 26 maj 2011

En dag man kan vara stolt över när man skriver om den i sina memoarer. Eller på en internetsida som den här.

Skulle du vilja testa på att uppleva en liknande dag som jag haft idag, är det mest bara att göra såhär:

Vakna av barnhojt från grannrum. Vänta på att frun ska höra detta från sitt gemak "Tvättpaviljongen" och komma och lyfta ur skrikarna eftersom du är lite trött. Inse att hon inte hör denna tvåstämmiga ljudmatta och att du antingen måste ignorera ett ljud som är jämförbart med att bo granne med en dagisavdelning eller gå upp.
Välj det tidigare och använd dina bästa ignorerarknep tills frun kommer hem. Eftersom hon varit på en morgonpromenad. Vilket du har glömt.
Somna om. En stund. Tills frun MÅSTE åka till jobbet.
Ligg kvar i sängen, lita på att inga barn gör nåt bus. Fast gå upp och se när en av sönerna tar på sig foppacrocs och eskorterar din fru till grinden, iklädd grön pyjamas och överfull nummer1-blöja.
Ät sen frukost och njut av din ledighet. Inkl påtår.

Stäm sedan träff med en trevlig föräldraledig frände på ett köpcenter i en medelliten och grå stad. Köpcentret bör vara format som ett bröst, men det är inte nödvändigt.
Se gärna till att du och din trevlige kompis kommer fram till köpcentret samtidigt, det underlättar enormt mycket. Väntetider förminskas och risken att barn tröttnar ur minimeras.
Sen är det bara att gå in i en cool klädesbutik, söka upp Jeansansvarig på plats och berätta att du vill ha likadana jeans som honom. Prova gärna jeansen en gång innan du betalar dem - men det är inget tvång. Påminn sedan Jeanschefen att maila dig med ett gästbloggsinlägg vid tillfälle, eftersom du har gjort din del av överenskommelsen (att köpa ett par jeans för att få ett gästbloggsinlägg).
Strosa sedan runt en stund med den öppna förskolan som du och din tvåbarnsförälderkompis startat för dagen.
Besök gärna en snabbmatsrestaurang och njut av en kaffe och paj, men det är inget tvång.

Åk sedan hem, se till att några barn somnar i bilen så att du och äldste sonen kan släntra över till en granne och snacka lite.
Ta gärna på dina nya jeans av japansk denim och känn hur sköna de kommer bli.

Packa en väska med extra tröjor, eftersom du ska ta med din familj för att inkassera ett årsgammalt presentkortsvärde som dina vänner gett dig på Bäsna Handelsträdgård. En av Dalarnas mysigaste platser. Alla kategorier.
Åk dit och möt upp med dina vänner. Tajma gärna på samma sätt som med din föräldralediga kompis, men det är inget tvång.
Njut av att dina barn tar dina kompisars händer utan blygsel så att du kan slappna av och bara strosa runt, lite lagom. Köp (eller få) kaffe och glass alternativt pelargonkaka och sätt dig i en berså.
När du varit klart på den här trevliga platsen, åk gärna på picnic med samma vänner. Gärna på en vacker plats, typ vid en älv och om det finns en ångbåtsbrygga så är det direkt top notch. Beställ gärna uppehållsväder och om du lyckas få pastasallad så har du verkligen lyckats. Kolla gärna så att det finns en hejdundrandes gräsmatta runt picnicbordet så att dina barn kan springa så fritt som möjligt, men det är inget tvång. Fast det underlättar.

Sen, när du är mätt och belåten och har njutit så du nästan spricker så passar det bra att åka hem.
För då har du haft en bra dag.

Om du vill ha lite bilder som inspiration, ifall mina ord och instruktioner varit otydliga, så kommer det här nedanför.
Lycka till med att ha en bra dag, du också!


Mina nya Denim Demon Jeans. De är så nya så de nästan blänker.


Kezia och Jerka. (Kezia under Jerka)
Glass i Bäsna Handelsträdgård. Eller Pelargonkaka om jag hade fotat mitt fat.
Picnic med Tells. Sig gömmer sig bakom en av farbröderna på bilden. En trevlig plats. Med trevliga människor.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker det är trist att ett sånt här fint inlägg, med bilder och allt, inte har några kommentarer. Tycker det låter som en fantastisk dag! Avis! (o längtar efter grillning när det behagar bli fint väder igen). Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Och jag blir störtglad att Du läser och vill glädja med en kommentar! Verkligen, superglad. Jag laddar för grillning, du ska bara veta... Hoppas ni med får en skön helg, lilaluggade eller inte!

  SvaraRadera
 3. känns jobbigt att du inte tog kort på pelargonkakan... vad är det?
  är inte pelargoner giftiga? Kan man alltså äta dom?

  SvaraRadera
 4. Daniel, när du och din familj kommer hit på besök så ska vi ta med er till denna underbara plats. Jag ska då bjuda dig på en pelargonkaka så du får uppleva denna underbara skapelse. (Tänk ambrosiatårta dekorerad med blommor - snyggt och gott. Jag petade bort blomman...)

  SvaraRadera