måndag 27 december 2010

Eldkorg, del I

Om jag hade haft ström i min mobil och inte glömt säga till min fru att min laddare satt i väggen hemma hos mina svärföräldrar så hade du fått se en bild på min eldkorg.

Men eftersom det här är "Eldkorg, del I" så kanske du kan förstå att det kan komma "Eldkorg, del II" en annan gång.

Jag jobbar mycket med följetånger märker jag. Eller heter det följetänger? Eller följetångar? Språkpolischefen, ryck in nu är du snäll...

5 kommentarer:

  1. Språkpolisen Fredrik i Gubbängen säger: följetong :)

    SvaraRadera
  2. Språkpolisen på sjukan säger en följetong, flera följetonger?

    SvaraRadera
  3. Tackar ödmjukast alla språkpoliser, både i Gubbängen och på sjukan.
    Verkar som att jag är lite dyslektisk vad gäller Å och O. Jag ber hemskt mycket om ursäkt och kommer aldrig mer skriva varken FÅTÖLJ eller FÖLJETÅNG. Men det hade varit roligt om det hetat flera följetänger, eller hur?

    SvaraRadera
  4. Jag kände mig lite manad att göra ett inlägg - när det stod språkpolischefen, lystrade jag till direkt... Håller med Modedoktorn och röstar på följetonger. Men när det gäller dina stavningslöften, hoppas jag att du upphäver ett av dem. Det vore väl synd att inte skriva fåtölj, när det är den korrekta stavningen. Följetång kan du däremot hoppa över. Ja, visst är det onödigt att svenska språket ska vara så inkonsekvent - ibland är o rätt, ibland är å rätt. Ingen ordning. Men tänk vad fantastiskt att det finns flera frivilliga språkpoliser som arbetar för att upprätthålla denna oordning :) Hälsningar från Josefin

    SvaraRadera
  5. Alltså hur svårt ska det vara? Fåtölj och Följetong. Fotölj och följetång. Snart ger jag upp... men jag är sjukt tacksam att ni hjälper mig! Josefin, förlåt. Eller kanske förlot - jag vet inte längre.

    SvaraRadera