lördag 24 september 2011

Ett par hörselkåpor

Vi fick besök av en tvillingfamilj idag. En tvillingfamilj med en storebror inkluderad.
De kom vid femtiden. Brasan på grillplatsen var tänd och glöden var på gång.

Det var ett tag sen vi sågs. Det blir lätt så, att tvillingfamiljer tar pauser. Från allt. För man hinner inte med en massa. Nu hade de åkt ända ut till Kavelmora för att äta middag med oss, och det kändes jättetrevligt. Och det var jättetrevligt. Det blev sådär trevligt som det kan bli när två tvillingfamiljer får mötas.

Här kan jag välja tre alternativ. Antingen skriver jag lite lullilulligt fint om hur lyckat det är och sminkar över gråheten lite, eller så tar jag bara de gråa penslarna och målar svart. Båda bilderna är liksom rätta.
Eller så tar jag alternativ tre.

Det är ganska tufft att vara tvillingförälder. Det är roligt också, men man är alltid i numerärt underläge. Ofta har man väldigt söta barn, men de låter ganska mycket och så gör de gärna bus. Gärna i par, om de har ett syskon i samma ålder. Och ej att förglömma storebrödernas fantasi och energi... på gott och ont.
Vi är lyckliga, som har FÅTT barn. (Inte skaffat.) Det är vi.

Men det är ganska tufft ändå. Det är nära till sömnbrist som småbarnsförälder. Och har den ena tvillingen en dålig natt så kanske den andra väljer att ta det också. Fast kanske en liten stund efter syskonet så att föräldrarna liksom inte hinner somna om så mycket.

Fördelen med att vara tvillingpappa är att man blir ganska ambidextrös. (Åh vad jag önskar att det kunde med säkerhet betyda dubbelhänthet så jag inte framstår som en tönt när jag sitter här och gissningsskriver. Men jag utgår från att ni rättar mig eller har överseende.) Det är faktiskt ganska bra att kunna använda vänsterhanden till något annat än att bara ... ja vad använde jag vänsterhanden till innan jag blev tvillingpappa?

Vi har haft en ganska stor dos tur. Det finns vänner runtomkring oss som har hjälpt oss, vi har släkt och grannar som har funnits här för oss när det varit tufft. Alltså ända sen den andra februari tjugohundranio.
Nu har vi börjat få lite fason på det här livet som kallas livet. Och då vill vi kunna hjälpa till lite. Just nu.

Idag så fick jag låna ut mina hörselkåpor till en tvillingpappa. Det behövde han.

2 kommentarer:

 1. Du får 2 guldstjärnor. Dels för att ni fått barnen. (Inte skaffat.) Dels för att du inte framstår som en tönt när du gissningsskriver. Förresten, du får en till för att du lånade ut hörselkåporna. Det var fint gjort. Och du är ju en fin människa.

  Ha en skön söndag!

  Kram../ M

  SvaraRadera
 2. Modedoktorn - Fyi så spenderade jag och min fru en ansenlig del av ett barnkalas idag, pratandes om dig med två av våra kollegor (läkarkollegor that is) och vi blev igen påminda om hur glada vi är att vi får vara din vän. Tack för guldstjärnorna, och jag hoppas verkligen att du fick en fin söndag!
  Game is on igen när jag har laddat ström i mobilen.
  Kram Frk

  SvaraRadera