tisdag 20 september 2011

Lite som ett dagboksinlägg, fast på internet

När man som vi bor i Paradiset, så vill man inte flytta. Och med "man" menar jag självklart "jag".
Idag var jag hos arbetsförmedlingen för att verifiera mina meriter. Allt jag gjort, alla betyg jag fått. Det kändes ganska bra att se att jag åstadkommit en hel del.

Men vad gör det när det inte finns några jobb här att söka?

För jag vill inte flytta.
Men jag vill ha ett jobb så att jag kan köpa ett paket kaffe för 350 kronor.
Jag vill inte flytta för då skulle det vara så långt att åka för att hälsa på hos Modedoktorn och Killen med tidningarna. Vi var där idag. Det var såklart trevligt. Ingen trodde väl något annat?

Jag vill ha ett jobb så jag får känna att jag gör något viktigt på dagarna. Inte för att det inte är viktigt att vara hemma på dagarna, det är självklart inte fel. Men jag vill/behöver något att göra.

Det är bara svårt att komma på vad jag är bra på, så att jag kan sälja in det. Och få ett jobb. Det är enklare att säga vad man inte är bra på, och idag fick jag veta av en medtrafikant att jag var ganska kass på att gissa jujet. Det gör ju att man känner sig ganska nere, eller hur?
Fast samma kille tyckte lite senare på kvällen att jag skrev ganska snabbt på datorn, och det gör ju en glad i stället!

Och jag vill inte flytta.

Men jag tycker att ni för ett ögonblick ska flytta från den här bloggen till min goda väns blogg. Och läs där ett tag, stanna kvar där vetja. Hon kan det här med att skriva. Bland så mycket annat.

Imorgon tänker jag att det skulle passa med att få ett jobb. Ett bra jobb. Som jag skulle vara bra på. Vi får se vad det blir.

4 kommentarer:

 1. Tänkte att det skulle vara intressant att leta reda på din blogg i cyberspace när jag redan följer din frus. Den är väldigt svart. Alltså till färgen. Kommer fortsättningsvis vilja läsa båda.

  Jag önskar dig ett arbete inom kort. Något bra. Där du mår och känner dig bra.

  /Sara

  SvaraRadera
 2. Alltså. Mm. Det här med ord. Jag har redan börjat önska dig ett arbete, och att du får det inom kort. Ja, du fattar. Tycker som du att det skulle ju passa exempelvis idag.

  /Sara

  SvaraRadera
 3. Miriam - Jag skulle köpa din bok om du hade skrivit nån. Så bra är du. Bara ta till dig det, är du snäll.

  Sara - Välkommen! Färgen är svart för att den speglar min själ. Eller för att jag tycker det är snyggt. Eller för att jag tror att en svart blogg kan vara väldigt positiv. Emellanåt. Och det där med arbete. Jag hinner liksom inte skriva nån lång kommentar för jag måste söka ett litet jobb nu nämligen. Kanske tack vare dina önskningar, vad vet jag? Men jag är iaf glad att du bryr dig om oss. Hoppas vi kan ge nåt tillbaka. Kram Fredrik

  SvaraRadera