måndag 4 juli 2011

Att njuta. Ett blogginlägg om detta.

Det finns mycket bra på Internet just nu. Bara så ni vet.

Men jag är glad att du läser här också, det vet du väl?
Idag hade vi besök. Av en tvillingfamilj.
Ja, de växer lite på träd. Nästan kryllar av dem. Och de är trevliga också, de tvillingfamiljer vi känner.

De skulle komma hit för att kolla på kattungarna. The Small 5 (i motsats till the Big 4 som spelade musik på tv ikväll).
Klockan fyra skulle de komma, och sen åka efter ett tag. De hade en agenda. Nästa punkt på den var klockan sex.
De kom precis i första set av Wimbeldonfinalen och Jokovic spelade jättebra. Vi började prata och insåg att det frånsett ett kortare fotomöte förra veckan med frun var ganska länge sen vi sågs. De skulle hämta upp lite kläder också.

Vi gick husesyn och jag bryggde kaffe. Inget barn misstyckte när vi frågade om de ville fika kaka och äpple. Det är ganska tomt i vårt skafferi. Vi satte oss i uterummet. Pensionärskuvösen.

Sen njöt jag. Av trevligt umgänge. Av att få prata. Av att Leonard bjöd med sin nya kompis på upptäcktsfärd i trädgården. Av att Henry körde plastgräsklippare runt hela tomten och ibland genom huset. Av att tiden gick.Av att klockan blev fem i sex och att barnen satt i vår två kvadratmeterstora sandlåda och lekte. Av att klockan vips var förbi matdags och vi frågade om det var okej att bjuda på pannkakor. Av att vi tog glass till pannkakorna eftersom vi har snålt med sylt. Av att få hjälpa en sötblyg flicka med hennes trånga skor. Av att vi hade det så trevligt att den andra frun trodde att klockan var tio över sju när den egentligen var tio över åtta. Av att ett krullhårigt barn kan låta som ett monster ena hundradelen och nästa hundradel kikna av skratt när han får de vuxna runt bordet att verka förfärat rädda.

Av att det var en vanlig söndag.

Av att jag får berätta om det här på internet. Och tänka vidare på hur härligt det var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar