måndag 4 juli 2011

Ett inlägg om gåvor

Idag var det vi som var de som igår var vi idag.

Vi skulle bara hälsa på några vänner. Lite spontant. I samband med ett gräsklipparköp. Vi blev kvar hela dagen. Fika, studsmatta, tacos, fika - hela tjottaballongen. Bara sådär.

Igår hade de som kom förbi oss med sig fina kepsar från CTH Mini och vi bjöd på knappt en kanelgiffel var och lite sporadiska äppelklyftor. Och lite pannkakor.

Idag fick vi grejer. Utan att ha med oss något. En Buzz Lightyear, Toy Story 2, ett par rosa flipflops och två dartset. Det ena lite finare än det andra, men väl två stycken.

"Sysslar du med dart?" frågade Dalarnas kanske generösaste gåvogivare.
"Jag gjorde..." svarade jag och mindes tillbaka till högstadietiden.

Finnbacksskolan. Blåskolan. Duvan. Darttavlan. Tryckeriet. Bröderna Pärnänen som drev det och sålde pilar och flights och allt vad det nu hette.

Det var jag och Nisse, Mima och Isak som vanligt. Jag kommer inte ihåg vem av oss som fastnade för det först, men förmodligen var det Mima och Isak. Jag minns att det var lite vintrigt när vi gick till Tryckeriet på rasterna och kollade i lådan som var fylld till brädden med flights, shafts och pilar. Det luktade cigarettrök i rummet.
Man ville ha tungsten/mässing. Det var det bästa, men det var svårt att köpa dem eftersom de var dyrast. Mina favoritflights var Powerflite Vortex, och jag vill minnas att de var silvriga och blå. Pilarna jag till slut köpte vägde 22 gram tror jag, och de var lite för smala för min smak egentligen. Men jag hade råd med dem, och det var ju ett plus.
Jag fick en egen tavla i julklapp, och den satte jag på insidan av dörren till mitt lilla rum på Linnévägen. På golvet märkte jag upp kastavståndet med en en frystapebit.

Dart var en kul sport, men jag blev aldrig riktigt bra.
Men nu har jag chansen igen, eftersom jag fick en darttavla idag.

Leonard sover med sin Buzz Lightyear inatt.

3 kommentarer:

 1. Chrille kastade pil, så jag kastade pil, så enkelt var det. Mina pilar sitter i tavlan på vinden, 20gram och vortexflights. ;)

  SvaraRadera
 2. jag hade också vortexflights, men jag vet inte var de är. Vi borde styra upp en turnering...

  /D

  SvaraRadera
 3. Hallman - tänkte på en sak: Chrille och du var bra förebilder för mig.

  Daniel - Jag har saknat dig. Det vore kanske bland det roligaste i världen att styra upp en turnering! Alla hade nog vortexflights. Och mina egna, gamla pilar vet jag inte var de är.

  SvaraRadera