måndag 11 april 2011

Dagens tankesmedja. Om tandkräm

Exakt när tar en tandkrämstub slut? Hur vet man att den är slut? Det verkar ju alltid finnas liite, liiiite tandkräm kvar - så när ska man kasta den egentligen?
Published with Blogger-droid v1.6.8

4 kommentarer:

 1. Jag är osäker på om tandkräm verkligen kan ta slut.
  Jag brukar byta tub efter att den har varit "slut" en vecka...
  Och då är det mest för att jag är less och för att jag vill igen se dom där fina färgerna som brukar blandasihop när tuben är "slut"

  och det är också en sak jag skulle vilja veta. hur 3färgstandkräm funkar. Det är ju nästan lika häftigt som schackrutefärgen i kalle på julafton

  SvaraRadera
 2. 3färgstandkräm är absolut i samma klass som schackrutefärgen och definitivt lika svårförklarad. Ska vi hoppas att nån kanske vet svaret på den frågan? Känner vi nån tandkrämstekniker? Jag vill veta nu.

  SvaraRadera
 3. Den är iaf aldrig slut när man tror att den är slut? Jag byter när man måste klämma så att det gör ont i fingrarna.

  I. ö kan jgag bidra med info från Colgates hemsida:

  Hur blir tandkrämen randig?

  Man kan göra randig tandkräm på två sätt:
  Tuben fylls samtidigt med t.ex. tre färger. Viskositeten (fastheten) och konsistensen är densamma för alla tre delar och därför sker ingen uppblandning. De tre färgerna ligger längsgående i tuben, vilket gör att det kommer ut randig tandkräm. Detta sätt är det vanligaste och det som vi använder vid påfyllning av våra randiga tandkrämer.


  Tandkrämstuben förses med ett litet rör, innehållande fyra längsgående kanaler, intill tubmynningen. Närmast mynningen hälls en gel-tandkräm, t.ex. blå gel, som dock inte når över rörkanten. Därefter fyller man på resten av krämen - oftast vit pasta. När man trycker på tuben, kommer den vita pastan att pressas ut genom tubmynningen, men också trycka mot den blå gelen, som därigenom pressas ut i kanalerna längs plaströrer. Även här är det samma viskositet på de olika delarna, vilket innebär att den blå gelen lägger sig som fyra ränder utanpå den vita.

  There you go

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt Modedoktorn! Helt otroligt - nu kommer iaf jag att kunna slappna av hädanefter. Tack för att du tog dig tiden att dela med dig av din kunskap - we owe you big time.

  SvaraRadera