tisdag 19 april 2011

En promenad längs minnesavenyn

Kommer ni ihåg hur det var när man gick i lågstadiet och fick åka till en annan stad för att hälsa på sin ena syster som hade flyttat dit för att gå gymnasiet?
När man kom dit så fick man gå med henne på stan, och vara sådär lite lillebrorsblyg som man kunde vara på den tiden. Man kanske fick följa med upp på hennes skola, gymnasieskolan, där alla var så stora och tuffa - men ändå verkade de snälla.
Sen kunde man få följa med på café där de serverade mjukglass i bägare, och man satt i bås tillsammans med henne och hennes stora kompisar - och man sa inte ett ord.
Efter man hade varit på caféet så kanske man följde med henne till hennes kompisar som bodde hemma hos sina föräldrar i nåt villaområde som man aldrig skulle ha hittat ifrån om man blivit lämnad där men som man i framtiden skulle lära sig hitta i som i sin ficka. Där, hos systerns kompis kanske det fanns ett Nintendo 8-bitars och där kanske du kunde spela det där boxningsspelet med din systers kompis lillebror som var i din andra systers ålder men som där och då kändes så oerhört mycket större och äldre än dig.

När man hade spelat lite tv-spel kanske det bjöds på te och mackor och du tog te fastän du egentligen inte tyckte om det så mycket, men eftersom det var mycket senare än vad du var van vid att vara vaken så satt du ändå med - trött men lycklig.

Kommer ni ihåg när det var så?

6 kommentarer:

 1. Oj, vad gillar det här inlägget!

  SvaraRadera
 2. hmm.. kommer inte riktigt ihåg hur det var. Ganska specifika minnen som inte riktigt är applicerbara på min minnesverklighet.
  Men boxningsspelet var schysst.

  tack för minnena

  SvaraRadera
 3. Ja, om jag tänker efter kanske det inte är så många som minnts (minnits? munnits?) de här grejerna…

  SvaraRadera
 4. Nä. För jag har aldrig varit lillebror. Typiskt också, för det verkade så mysigt!

  SvaraRadera
 5. S - ur ett genusperspektiv så spelar det nog egentligen ingen roll om man är bror eller syster - men det var mysigt.

  SvaraRadera