torsdag 21 april 2011

Ett besök i Tankesmedjan. Snarnära en lektion i Caféskolan fast mest tankar. Om olika saker.

Det här har jag tänkt på ett par dagar:
 • När du får ett kvitto om du handlar något och tar emot det, men sedan lämnar det på disken bland låt säga kopparna - vad tror du händer med kvittot då? Är det ditt även fast du lämnar det som om det vore en spetälsk papperslapp?
 • Om du har lånat en barnstol med tripptrappfunktion och den nedre "hyllan" lossnar och far i golvet med ett ljud som skulle kunna väcka sovande - varför väljer du inte att försöka sätta tillbaka fotstödet? Argument såsom "att jag märkte det inte" håller inte eftersom folk borta på en jeansavdelning på en annan våning måste ha hört slamret.
 • Varför har vissa vänsterframhjul så himlans svårt att sitta kvar på axeln på bilen? Och varför håller åtdragningarna som föraren gör endast en knapp kilometer innan h*n måste göra om proceduren men om h*n stannar, hissar upp bilen med domkraft, tar av hjulet och monterar på det igen så håller åtdragningarna flera mil (innan det börjar klonka igen)?
 • Varför går fotbollsmatcher så sent så att om de leder till förlängning så kommer den som tittar i säng jättesent? Och varför är det sådana nätter större sannolikhet att nån dotter eller så väljer att hålla föräldern vaken som om det inte fanns någon morgondag?
 • Och varför måste barns nattskrik vara så sjukt genomträngande med bara brutna toner hela tiden?
Ja, det här kan vara sådana grejer jag har tänkt på de senaste dagarna.
Svar eller följdfrågor på det?

2 kommentarer:

 1. Ja-a du. Bra frågor.

  Det där med fotbollen... Dom måste ju göra något för sina pengar, proffsen. Dom kanske har ob-tillägget inbakat i månadslönen? Det är ju heller inte som att ni slutar titta, trots obekväm tittid. Så varför flytta ett vinnande koncept? Spelarna lär ju inte behöva ta hand om barnskrik efter matchen?

  SvaraRadera
 2. Tack S. Du har såklart rätt i att det är synd om proffsen som har såna obekväma arbetstider - att ingen gör nåt åt det? Sen till deras försvar så har ju faktiskt Iniesta precis gått och blivit pappa…

  SvaraRadera