måndag 3 januari 2011

Onödigt kunnande, Inbjudan.

Konstaterade idag att jag kan en hel massa helt onödiga saker. Saker som bara slösar bort min värdefulla hjärnkapacitet... (typ som att jag kan säga "schyssta apelsiner" på amharinja..)

Har du nån sån onödig kunskap eller talang som du vill dela med dig av?
Det vore väl kul om vi alla kunde göra en liten sammanställning av alla dessa och göra ett litet kapitel om det i Kokboken?

Du får go nuts i kommentarsfältet helt enkelt!
Lycka till.

12 kommentarer:

  1. En vanlig orsak till onödigt kunnande är att man inte känner till syftet med sitt liv och därför inte kan sätta upp mål för det man behöver lära sig för att kunna fullfölja det syftet under sin livstid på jorden.

    En annan vanlig orsak till onödigt kunnande är att man inte sätter in kunskapen i praktiken, alltså att man inte använder sig av kunskapen i hur man lever så att det bidrar till en förbättring i livet - s.k. död kunskap.

    David

    SvaraRadera
  2. Men har du alltså inte kunnat "schyssta apelsiner" på ahmarinja? Eller jahaaa, du har använt kunskapen i praktiken.. såklart. Du var alltid den smarte. Då och nu.

    SvaraRadera
  3. Ok, here goes:

    1. Jag har sedan ganska många år kunnat rabbla pi med de femton första decimalerna. Det har aldrig kommit till någon som helst användning. Än.

    2. Vet du vilka som lirade gura på Matthew Sweets mästerverk Girlfriend? Du kan fråga mig, jag kan svaret. Som bonus kan jag avslöja att samme MS spelade bas och la fantastisk backing vocals på många låtar på ett annat masterpiece från samma år; Lloyd Coles "Don't Get Weird On Me Babe".

    3. Ipswich Town är det lag i Europa som har längst förlustfri hemmasvit (i tid räknat) i de europeiska cuperna. Närmare 30 matcher med motstånd som Barcelona, Inter, Lazio, Real Madrid etc. Ipswich har helt enkelt aldrig förlorat en hemmamatch i varken Europa- UEFA- eller Cupvinnarcupen. Orsak till avsaknad av Champions och Europa League-matcher tror jag är tämligen uppenbart.

    Jag är klar nu. Over and out.

    SvaraRadera
  4. Nigge - jag tror pikunskaperna inte är förgäves. Än. Och nej, jag vet inte vilka som lirade gura på MS mästervek - berätta! Det måste va kul att hålla på ett vinnande lag iaf (och nu börjar modo klättra). Men jag tror du kan ganska mycket mer, va? Visst?

    SvaraRadera
  5. jag som brukar klaga över att jag kan så mycket onödigt. Helt plötsligt kan jag inte ens det...

    SvaraRadera
  6. Förutom MS själv var det i huvudsak de två hjältarna Robert Quine och Richard Lloyd. Kan vara jättebra att veta.

    I övrigt kan jag en hel del andra prylar, men det är ju ett helt annat inlägg vad jag förstår.

    SvaraRadera
  7. Jag kan rappa första versen i 2 Unlimiteds briljanta "No limit"
    vet dock inte om jag kan säga att det är helt onödigt.

    Sen så tror jag också att det finns en hel del Matte-"monster" (ser du det Fredrik?) som ligger och skvalpar helt i onödan. Men man vet knappt om man kan det längre eftersom man aldrig använder det.
    typ hello liggande stolen.

    SvaraRadera
  8. S - det måste betyda att du just nu vet vad du vill (stämmer det David?) och använder hjärnan till det den är till för.

    Nigge - perfekt! Skönt att den infon nu finns här om jag kommer behöva det nån gång.

    Daniel - att rappa är aldrig fel. På tal om att komma ihåg saker så minns jag vad du hade för inloggning i gymnasiet till datorerna i datasalen. Finns liggande stolen fortfarande? (Och jag vet inte om jag ser Matte-"monstret"... flåt men jag är flaska.)

    SvaraRadera
  9. Ser du inte monstret? (mönstret)
    minns du inte vår snälle och illaluktande mattelärare som var lagom bra på svenska och inte ett dugg pedagogisk?

    Appropå inloggning... det minns inte jag vad var det?

    SvaraRadera
  10. Just ja! Det skulle vara så bra om mattelärare var nåt pedagogiska iaf infon? Men vi kör, det borde kanske vara preskriberat: "tiotusenrödarosorvilljagskänkadigtiotusenrödarosoriettfång" har jag för mig att det var - och den kunskapen har aldrig varit tung att bära…

    SvaraRadera
  11. Helt blankt. Men jag kan iaf bidra med 3 ord:

    Lyftiduft = "bakpulver" på isländska.
    Snopp = namnet för när hästen har en liten vit fläck vid nosen
    Poultice = "grötomslag" på engelska

    Är det tillräckligt onödigt?

    SvaraRadera
  12. Darling - absolut onödigt men ändå bra att veta liksom!

    SvaraRadera