onsdag 5 januari 2011

Public Service - Kavelmora Ink style

Det är för festligt att man listar lärare man kommer ihåg lite extra - och så glömmer man "minnescoachen" från Affärsturism! Där har du ironi så det sjunger om det. Förlåt Lena. (Om jag minns rätt.)

Men jag kommer ihåg minneslistan och tänkte bjuda på den här:

  1. Spett. Tänk att du ska komma ihåg nåt, och för att minnas vad det är så kör du ett spett rakt igenom det.
  2. Tå. Du står verkligen på tå för att nå det du ska komma ihåg.
  3. Träd. Ett träd fullt av det som du ska komma ihåg (tänk fruktträd så blir det enklare, och ska du komma ihåg äpplen så är det busenkelt.)
  4. Lyra. För en brännbollsfantast så är det här en klockren minnespunkt. Vad är det som du ska komma ihåg? Jo, det som kommer flygande i luften och som du fångar i en fin enhandslyra.
  5. Hem. Vad är det som ligger där på dörrmattan när du kommer hem?
  6. Kex. Du öppnar ett paket med ... ja vaddå? Den sjätte saken du ska komma ihåg såklart! (Kan vara annat än ballerina men det underlättar något om det är det.)
  7. Sjuk. Du måste ta medicin i form av en spruta, och sprutan är formad som en ... ja, typ den sjunde grejen som du behöver minnas.
  8. Råtta. Tänk en liten råtta, men svansen är ... ja - precis vad du vill komma ihåg!
  9. Bio. THX-ljudet har brummat klart, ridån går först ihop och när den öppnar sig så - WHAM - är det du ska komma ihåg som nummer nio på silver screenen!
  10. Rio. Vad gör man i Rio? Dansar. Vad dansar man då? Ja, vad är det du håller i dina armar som du inte får glömma? Kanske tionde saken på listan?
Sen kan självklart listan fortsätta så länge man kan rimma på siffror - men det här är vad som ingår gratis i Kavelmora Ink-abonnemanget. Vill du läsa fler så finns det ett pluspaket att boka till en billig penning. Hör av dig om du är intresserad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar