torsdag 17 februari 2011

Ogillalistan the real

När man är hemma och är ledig (med bara småcheferna som bossar) så hinner man tänka ganska mycket. Idag så har jag slipat lite på min ogillalista och här kommer den.

  • Jag gillar inte vissa färska blommor eftersom de luktar bajs i min näsa
  • Jag gillar inte paddor. Jag avskyr paddor mer än du kan ana. Mer än nån kan ana faktiskt.
  • Jag gillar inte korta hörnor i fotboll. Hur många gånger funkar de egentligen?
  • Jag gillar inte skitsnack.
  • Jag gillar inte falskhet.
  • Jag gillar inte Brunchrapporten i P3. Så lite faktiskt att jag inte ens ids länka till dem.
  • Jag gillar inte konflikter och bråk. Så gillar jag dem att jag försöker undvika dem så mycket det bara går. Jag vill helst att alla ska vara sams, men det funkar inte så i den riktiga världen har jag förstått - så jag håller på att träna mig att acceptera att konflikter finns.
  • Jag gillar inte mobbare men jag är mycket rädd för dem.
Vet du, det är jättesvårt att skriva en ogillalista. "Varför?" undrar du.
Tja, svarar jag - jag tror det handlar om de två sista punkterna.
Jag tycker det är läskigt att säga vad jag ogillar eftersom det kan leda till en konflikt - och eftersom jag vet lite om hur det känns att bli mobbad så vill jag helst inte riskera att bli utfryst.

Det du precis har läst är faktiskt lite historiskt eftersom jag aldrig har skrivit nåt sånt här.
Du kanske inte tycker att jag sticker ut hakan särskilt långt med den här tunna listan, men för mig är hakan så långt utsträckt att du skulle kunna landa ett flygplan på hakan utan att den ens skulle köra vilse i skägget när den kom taxat fram dit.
Så utsträckt.

Jag gör det inte för någon medalj eller en klapp på ryggen för att jag är "så himla modig" utan jag gör det för att utmana mig själv.
Att bli bättre.

Yes, I can. Definitivt.

9 kommentarer:

  1. Han med tidningarna17 februari 2011 kl. 21:34

    I min bok är du redan alldeles fantastiskt bra, så är det bara.

    SvaraRadera
  2. Brunchrapporten är det VÄRSTA! Jag har inte ens lärt mig namnet på programledaren, för han pratar så jobbigt! Hemskt.

    SvaraRadera
  3. Fripps, även den längsta resa börjar med ett enda steg i rätt riktning. Jag tycker iofs att du är ganska fulländad som du är, men om det här är ngt du vill jobbar med tycker jag att du är på väg. Jag är stolt över dig!

    SvaraRadera
  4. Du med tidningarna, tack asså verkligen! Ps. Jag hälsade till dottern din.. hon log.

    S - Brunchrapporten ÄR det värsta. Jag vet vad han heter eftersom jag alltid stänger av radion när han går på. Jag har ingen relation till honom men hans radiopersonlighet attraherar mig NADA! Tvärtom faktiskt. Läste du det här? http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/article8584846.ab
    Hemskt.

    Modedoktorn, jag är INTE fulländad oavsett vad du tycker.. men jag är glad för ditt stöd? Om jag inte hinner säga det på annat sätt så får du och din man ha det ofantligt skönt på semestern! Hälsa honom det också..

    SvaraRadera
  5. LÄste din paddhistoria.
    Jag tyckte ändå att du var modig båda gångerna.
    DU tänkte på paddans bästa och dessutom tog tag i situationen själv
    Jag har spindelfobi och kan börja gråta om spindeln är tillräckligt stor (vilket inte är särskilt stort) och att den är i min väg.

    Det här har hänt vid flera tillfällen, en gång när jag skulle vara tuff rockstar i polen, vi skulle ta coola bilder i en slottsruin och hade ett stort hangaroundfölje. Inte så coolt att sångaren börjar gråta efter att ha hållit i en spegel i 5 minuter för att sedan upptäcka att det satt en fet spindel på baksidan...

    två gånger har jag varit på läger/konferens (senast i höstas) och delat rum med vuxna män som jag inte känner för att sen gråtande (hysteriskt i det ena fallet) be om hjälp att ta bort en spindel från sängen...

    Inte jättemanligt... =)

    SvaraRadera
  6. Daniel, man ska aldrig förringa fobier! Det märkliga är att man inte kan förklara hur det känns - man bara ogillar sina "fiender" så mycket!
    Och sen tycker jag att du och jag är manliga. På ett bra sätt alltså...

    SvaraRadera
  7. Jag hade inte läst den artikeln. Men jag hörde talas om programmet efteråt. Skamligt!

    SvaraRadera
  8. S, jag vet. Brunchrapporten är för alltid högst upp på min ogillalista.

    SvaraRadera