fredag 18 mars 2011

Dagens Caféskola. Om barnstolar och tuggummin.

Bara för att det är fredagskväll behöver det inte innebära att vi på Caféskolan tar ledigt! Tvärtom - det är nu vi får jobba som hårdast. I morgon är det helg och då kan det vara trångt på Fiken - så passa gärna på att anteckna nu så att du får en trevlig fikupplevelse!

Två grejer idag. Enkla, men ack så viktiga.

Den första riktar sig främst till oss småbarnsföräldrar, men om du känner barn eller nån gång har sett ett barn så kan du säkert förstå vad lektionen handlar om.
På vissa fik så finns det stolar som är anpassade för barn. Ofta är de utformade så att barnen kommer lite högre upp mot bordsskivan och inte sällan så finns det någon form av bygel som gör att barnen inte trillar ur så lätt.
Ibland så finns det bara ett fåtal "barnstolar" på fik och ibland så är de samlade på ett ställe, kanske i en liten klunga vid en av pelarna lite lättillgängligt men ändå inte för platskrävande för andra fikbesökare.
Ofta funkar det så att den som ämnar begagna barnstolen (oftast kanske nån form av målsman till begagnaren) hämtar barnstolen och bär den till önskat bord - och så utnyttjas den under fikastunden.

Här kommer det konstiga i det hela:

Dessa barnstolar kommer INTE tillbaka till sin ursprungsposition av sig själva. Det är lite samma som med brickor som lämnas kvar på borden - de förflyttar sig inte heller automagiskt till brickstället hur mycket man än lämnar dem på borden.
Det är heller kanske inte helt troligt att det kommer ett barn precis efter som behöver exakt samma stol vid exakt samma bord utan det kan faktiskt dröja ett tag innan dessa barnstolar behövs - men istället så står de olägligt och tar upp en massa plats.

Så alltså: Det går jättebra att ta bort sin barnstol (eller om nu den häringa målsmanstypen gör det) och lämpligast är väl att ställa tillbaka den där du tog den.

Du som läser det här kanske tycker att Caféskolan bara kan acceptera att det är så här och att istället för att ta upp en massa internetutrymme så kan väl de som nu jobbar på det här fiket bara ta bort barnstolarna så är problemet ur världen - och det kanske de kan. Men de tycker ändå att det är fiffigt om de som har utnyttjat stolarna tar bort dem så att de kan koncentrera sig på att koka kaffet.

Den andra grejen är mycket mer kortfattad och kommer mer vara som en fråga:
Ska vi inte bara enas om att ni lägger era använda tuggummin nån annanstans än mitt på "bar- (café)disken" där folk tar brickor och hämtar sitt fika? Eller är det för svårt?

Ja, det var dagens Caféskola.

Caféskolan vet att du kan fixa det här! Nu tar vi det här till oss och så kör vi en underbar fikahelg!

2 kommentarer:

  1. Tuggummi och snorkråkor, var sak har sin plats kan man säga...

    SvaraRadera
  2. Så kan man säga - och det är visa ord du kommer med Modedoktorn! (Inte oväntat.)

    SvaraRadera