måndag 28 mars 2011

Dagens gästbloggsinlägg. Ett bra kapitel i Kokboken.

Kavelmora Ink hade förut lite mer matinriktning, men den försvann när grillen ställdes undan tror jag. Men nu, go' vänner, kommer ett riktigt toppeninlägg! Den långe och vackre har, för dig och tre av dina kära, komponerat ett gästbloggsinlägg som får det att vattnas i munnen på en. Läs och njut. Bjud gärna mig, om jag räknas som en av dina tre.

Tips efter helgen till helgen….


….en härlig pasta med citronsås & salta tillbehör.

Räcker till dig och tre som du har kära. Tar ungefär 25minuter av ditt liv och du kommer utan tvekan att investera dem snart igen. Det vill ju till att någon annan har fått fatt i inköpslistan innan du investerar de utlovade minuterna. Men om det nu inte skulle falla sig så, kan du ju självklart byta ut blomkålen mot broccoli, det är ju ändå mest en annan färg. Och skulle du vilja ha en annan färg än den som lufttorkad skinka har så kan man ta lax, hur enkelt som helst. Den egentliga likheten med att svära i kyrkan eller ta med sig barn på restaurang är att aldrig tumma, inte heller fundera på att byta ut OB`t i livet:

-Citron - Vitlök -Sambal Oelek

2stycken paket av den pastan du tycker ser god ut, vi pratar nu färsk pasta.
10-12skivor lufttorkad skinka,
½blomkålshuvud,
1paket sockerärtor,
en kruka basilika likt pastan,
en bit parmesan,
fyra varv med pepparkvarnen,
2 skvättar balsamicovinäger och lika många olivolja.

4 dl. grädde, gud förbjude lägre % än 40.,
2 msk kycklingfond,
1 citron,
1 vitlöksklyfta och 2knivsuddar SambalOelek.

Strimla skinka och sockerärtor, skiva blomkålen så tunt det bara går, och blanda allt sammans i en skål. Låt basilikan göra sällskap, bruten i grova bitar. Tag en bit parmesan till du skäms och hyvla ner den i det gröna. Blanda med vinäger, olja och peppar.

Till såsen kokar du upp grädde och fond. Riv skalet av citronen och tillsätt det med den urkramade saften. Riv vitlöken och smaka av med sambal, red såsen med lite majzenaströ.

Pastan kokar du som vanligt.

Servera pasta, en härlig citronsås och toppa med det gröna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar